avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... speta dr.familiei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

speta dr.familiei

buna ziua.
ma confrunt cu o situatie mai neobisnuita.o prietena este terorizata zilnic de catre sotul ei, in apartamentul proprietate personala si exclusiva a cesteia, iar la rugamintile ei, sotul refuza categoric sa paraseasca locuinta.mutatie nu detine, locuiesc in acel apartament de 4 ani, iar in ultima perioada acest om a inceput sa se poarte urat cu toata familia.interbarea mea este: daca cem politia sa-l scoata din locuinta aceasta poate proceda la darea afara a sotului pentru agresiune, pentru lipsa titlu si lipsa oricarui drept asupra apartamentului?
Cel mai recent răspuns: Catalina Covaliu , utilizator 12:15, 8 Iulie 2011
1. O actiune in evacuare a sotului violent-prietena dvs. fiind proprietar exclusiv,iar in baza acestei calitati,ea poate solicita instantei de judecata evacuarea lui din imobilul,proprietatea ei,ivocand si faptul ca sotul este agresiv (verbal si/sau fizic).
Se pot aduce ca probe: daca face scandal pe scara, vreun certificat medico-legal sau numai martori daca lucrurile nu au ajuns atat de departe.

2.O actiune pe ordonanta presedintiala,daca se justifica urgenta, de evacuare (se da termen mai scurt,fiind vorba despre o procedura speciala. Daca este vorba si de agresiune fizica asupra unuia din membrii familiei,se poate face si o plangere penala la Politie sau Parchet.
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2011
luiza2008, utilizator
Da, strict legal vorbind doar pe calea ordonantei presedintiale se poate dispune evacuarea.
Politia in mod legal nu il poate evacua.
Incercati sa apelati de urgenta la un avocat intrucat timpul trece...
merci de raspunsuri.asta stiam si noi.pana se judeca ordonanta si cand va primii citatie sotul o sa le "casapeasca" bine.ma interesa strict daca se poate rezolva cu politia.eu nu intru in penale de aceea am interbat.merci oricum.
Politia nu poate interveni cata vreme nu exista o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila in evacuare.
olgachelu a scris:

merci de raspunsuri.asta stiam si noi.pana se judeca ordonanta si cand va primii citatie sotul o sa le "casapeasca" bine.ma interesa strict daca se poate rezolva cu politia.eu nu intru in penale de aceea am interbat.merci oricum.


Sunteti destul de tare in acest caz.
Politia nu prea se implica dar daca face plangere penala o sa ii spuna sa nu o mai casapeasca.
Incercati pe civil preschimbarea termenului ca sa obtineti evacuarea urgent.
Daca aveti noroc puteti termina pe ordonanta intr_o saptamana.

Alte discuții în legătură

Evacuare in urma divortului CRISTINIK_EDJ CRISTINIK_EDJ BUNA SEARA, SUNT DIVORTATA DE UN AN SI JUMATATE DAR NU AM FACUT SI PARTAJUL AM UN COPIL IN INTRETINERE. CUM POT SA-L EVACUEZ DIN APARTAMENT PE FOSTUL SOT ... (vezi toată discuția)
Divort maria patrascu maria patrascu am nevoie de un sfat. mama mea este casatorita de 2 ani, moment la care nu avea copii minori.Locuia intr-un apt luat in chirie de la primarie de 22 ani, apt ... (vezi toată discuția)
Evacuare fost sot -ajutor voinea75 voinea75 Fostul sot a parasit domiciliul in sept 2010, solicitand sotiei sa-i dea bani de chirie ca sa o lase in pace. Sotul este violent. Terorizeaza copilul.Aceasta ... (vezi toată discuția)