avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... EVACUARE IN URMA DIVORTULUI
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

EVACUARE IN URMA DIVORTULUI

BUNA SEARA,
SUNT DIVORTATA DE UN AN SI JUMATATE DAR NU AM FACUT SI PARTAJUL
AM UN COPIL IN INTRETINERE.
CUM POT SA-L EVACUEZ DIN APARTAMENT PE FOSTUL SOT DEOARECE NU MAI PUTEM CONVIETUI CU EL IN APARTAMENT AVEM DIN CE IN CE MAI MULTE CERTURI SI NU MAI SUPORTAM ACEASTA SITUATIE.
Cel mai recent răspuns: Anjelique , utilizator 23:39, 11 Decembrie 2011
Actiune in evacuare, iar dupa ramanerea def. si irevocabila a hotararii, puteti apela la executorul judecatoresc sa il dea afara cu mascatii.
Intre timp, rezolvati cu partajul.
Pe termen scurt, daca sunt indeplinite conditiile puteti solicita o ordonanta presedintiala de evacuare
Pe termen mediu trebuie sa realizati iesirea din indiviziune si sa ii platiti fostului sot parte lui din apartament.
DACA COPILUL FACE O PLANGERE IMPOTRIVA LUI S-AR PUTEA REZOLVA MAI REPEDE?
PUTETI SA-MI SPUNETI CARE SUNT CONDITIILE PENTRU ORDONANTA PRESEDINTIALA ?
Plangerea facuta de copil nu urgenteaza actiunea...

Puteti formula actiune in evacuare pe calea ordonantei presedintiale la solutionarea partajului daca nu aveti o alta locuinta – un loc in care va puteti retrage cu minorul pana la terminarea partajului si daca locuinta nu poate fi partajata provizoriu Altele: trebuie sa dovediti ca interesele dv si ale copilului sunt grav afectate si – implicit – urgenta evacuarii. Va fi evacuat pe termen scurt si, apoi, lucrurile s-ar putea agrava...
Cererea trebuie timbrata.

Cred, totusi, ca pentru ordonanta ar trebui sa fie pe rol procesul de partaj (sau, macar, sa fie introdusa actiunea de partaj) – mai ales ca sunteti divortati de ceva timp...
In plus, ordonanta presedintiala s-ar putea sa nu fie admisa deoarece nu mai sunteti casatoriti si nu se poate discuta despre ”evacuarea sotului turbulent”, ci se discuta despre evacuarea unui propietar, practic.

Poate mai indicata este o plangere penala pentru violenta... Si in acest caz lucrurile s-ar putea agrava intre dv si fostul sot...

Partajul este solutia cea mai buna pentru a avea liniste...

Alte discuții în legătură

Existã vreun artificiu pentru evitarea procesului de partaj Cristian Marian Cristian Marian Există sentință definitivă de divorț. Copilul mi-a fost încredințat mie. Eu și copilul stăm în chirie, fosta soție în ... (vezi toată discuția)
Loc desfasurare divort Cristina Popesti Cristina Popesti Va rog sa ma ajutati cu un rapuns la urmatoarea problema. Daca doresc sa intentez divort de sot iar ultimul domiciliu comun este la parintii lui, eu neavand ... (vezi toată discuția)
Parasirea de domiciliu ContSters60887 ContSters60887 buna seara numele meu este ela...am introdus actiunea de divort si as vrea ca sotul meu sa paraseasca locuinta...cum ma poate afecta pe mine lucrul asta??? ... (vezi toată discuția)