avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

am nevoie de un sfat. mama mea este casatorita de 2 ani, moment la care nu avea copii minori.Locuia intr-un apt luat in chirie de la primarie de 22 ani, apt asupra caruia si-a castigat drepturile in urma primului divort( cu tatal meu natural), acum 15 ani. S-a recasatorit si a locuit cu sotul ei in acest apartament timp de 2 ani, dupa care a inaintat actiunea de divort,in urma unei agresiuni fizice. Sotul a devenit f violent si nu mai pot locui impreuna pt ca mamei mele ii e frica de el. Mama mea a plecat din casa prin vecini, iar el a ramas in acea locuinta. A inaintat si o ordonanta de urgenta,care nu s-a solutionat nici acum,la 2 saptamani de la inaintarea ei. Eu am 24 de ani, nu locuiesc acolo, dar am venit in localitatea respectica ,fiind martora la proces.Problema este urmatoarea:
- nu pot sa ma duc in acea casa,la care am domiciliul, pt ca omul respectiv este f violent si consuma zilnic alcool
-am fost la politie sa depun o instiintare, prin care sa arat ca nu pot sta acolo, si nu s-a facut nimic
- eu sunt trecuta in actul de proprietate al apart ,care este acum pe numele mamei ,nume rezultat in urma casatoriei cu el
-ordonanta de urgenta s-a amanat cu o saptamana, intrucat nu a fost analizata, perioada in care, repet, nu pot sta in acel apt
Intrebarea mea este:care este procedura ce trebuie urmata in acest caz? Este legal ca politia sa nu-i puna macar in vedere faptul ca nu are voie ma agreseze in nici un fel? Mentionez ca el a si spart usa in perioada divortului,intrucat usa era incuiata cu 2 chei,el neavand decat una.va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 23:51, 14 Iunie 2010
pana la urma, trebuie sa fie emisa hotararea de evacuare pe cale de ordonanta a sotului tulburent..
Intrebarea mea este:care este procedura ce trebuie urmata in acest caz? Este legal ca politia sa nu-i puna macar in vedere faptul ca nu are voie ma agreseze in nici un fel?

1. Exista temei de evacuare pe calea ordonantei presedintiale. Problema este ca va trebui sa asteptati pana la termenul stabilit de instanta.
2. Politia nu are competenta in ceea ce priveste evacuarea unei persoane fizice. Doar instanta poate pronunta o hotarare de evacuare a unei persoane.

In ceea ce priveste ajutorul ori sprijinul pe care il asteptati de la politie ma abtin sa comentez. Sunt de notorietate recentele cazuri in care persoana amenintata s-a prezenta la politie pentru a depune o plangere indicand toate datele despre persoana agresorului si dupa 1-2 zile a sfarsit prin a fi ucisa.
Explicatia politiei: urma sa ii luam o declaratie amanuntita!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuarea sotului in timpul divortului cristina1980 cristina1980 Buna ziua, cateva lamuriri as avea nevoie daca se poate. Sora mea, este casatorita de 12 ani si acum din cauza neintelegerilor a hotarat sa divorteze. La ... (vezi toată discuția)
Evacuare sot violent ContSters199251 ContSters199251 Buna ziua! Vreau sa expun problema unei cunstinte care nu stie cum sa procedeze si are nevoie de ajutor. Doamna a divortat de curand de sotul plecat in ... (vezi toată discuția)
Ordin de protectie respins karmy karmy Va rog din suflet sa ma ajutati cu citeva raspunsuri. Mi s-a respins un ordin de protectie inpotriva sotului meu desi am dovedit cu martor si cu copii dupa ... (vezi toată discuția)