avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... evacuare sot violent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

evacuare sot violent

Buna ziua!

Vreau sa expun problema unei cunstinte care nu stie cum sa procedeze si are nevoie de ajutor.

Doamna a divortat de curand de sotul plecat in Italia. Acesta nu s-a prezentat la proces.
Problema este ca se va intoarce in tara curand si as vrea sa stiu daca exista vreo cale legala pentru a nu se mai putea intoarce la domiciliul comun al acestora. Casa in care au locuit 20 de ani este mostenire de la parintii sotiei. In timpul acestor 20 de ani s-au mai construit cateva camere care presupun ca la partaj i-ar reveni o parte si sotului.
Sotul a fost foarte violent pe perioada casnicei cu sotia. Acestia au impreuna 2 fete de 17, respectiv 18 ani. Se poate apela la evacuare pe calea ordonantei presedintiale?
Daca da care ar fi motivele concret si ce sanse exista sa nu fie castigat procesul?
Daca nu, exista o alta cale pentru ca sotul sa nu mai poata locui impreuna cu sotia si cele 2 fiice pe care cu siguranta le va teroriza in continuare, iar pe sotie sa o bata regulat?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:58, 19 Martie 2011
Puteti formula o actiune in evacuare, dar aceasta presupune ca el sa fie prezent la domiciliul comun si sa aveti dovezi ca este violent. In plus trebuie sa demonstrati vremelnicia masurii pe care o solicitati a fi pronuntata de catre instanta. Adica, ar trebui sa aveti deja introdusa cererea de partaj, astfel putand cere evacuarea pana la pronuntarea instantei asupra partajului.
Multumesc pentru raspuns!

Asta presupune ca atunci cand sotul se intoarce, abia dupa ce a devenit iar violent, sa pota sa ceara evacuarea acestuia. Alta solutie care sa nu-i dea posibilitatea sa o bata iar pe sotie nu exista?
in cazul asta ar putea bine sa nu-l lase sa intre.
sunt divortati, casa nu e a lui daca e mostenita de sotie, sotul avand un drept de creanta pt ce-au construit in timpul casatoriei, posesia nu i-o tulbura ca dansul a parasit candva de bunavoie domiciliul..
daca dansul vrea sa intre, sa faca cerere de reintegrare si eventual de partaj
Da, dar are domiciliul acolo...in buletin. Nu are altundeva unde sa stea... ma gandesc ca asta e o problema.... sa nu fie lasat sa intre la domiciliul din buletin.
sa stea unde a stat si pana acum. daca vine cu politia la usa, aratati hotararea de divort si actele de la casa, politia nu se baga daca nu cedati , il va trimite in instanta si instanta nu-l va reintegra in spatiu in conditiile de fata

Alte discuții în legătură

Evacuare fost sot -ajutor voinea75 voinea75 Fostul sot a parasit domiciliul in sept 2010, solicitand sotiei sa-i dea bani de chirie ca sa o lase in pace. Sotul este violent. Terorizeaza copilul.Aceasta ... (vezi toată discuția)
Divort domiciliu diferit irinuca1 irinuca1 buna ziua, as avea o intrebare, ne aflam in pragul unui divort, casa este pe numele sotului si eu am domiciliu diferit in buletin desi am locuit impreuna, ... (vezi toată discuția)
Fosta soție a schimbat yala și a solicitat atribuirea provizorie a locuinței. Îmi poate interzice accesul invocând ,,dreptul la intimitate"? Cristofir Cristofir Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca am vreo sansa sa mai locuiesc in apartamentul proprietate comuna cu fosta sotie in urmatoarele conditii, tinand cont de ... (vezi toată discuția)