avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... evacuarea sotului in timpul divortului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

evacuarea sotului in timpul divortului

Buna ziua, cateva lamuriri as avea nevoie daca se poate.

Sora mea, este casatorita de 12 ani si acum din cauza neintelegerilor a hotarat sa divorteze.
La inceput cand cererea de divort a fost inaintata a fost cu acordul partilor.dar pana la termen sotul ei nu a mai fost deacord cu cererea ei si a inceput razboiul.
Mentionez ca a rezultat din aceasta casatorie si un copil care acum are 11 ani. Primul termen s-a amanat cu o cerere depusa de sotul ei prin care cerea amanare pe motiv ca nu a avut timp sa-si angajeze avocat.
Ei locuiesc intr-o casa care este pe numele meu si al mamei mele, locuiesc acolo de cand s-au casatorit si nimeni nu i-a deranjat niciodata ba mai mult mama mea a fost la politie si le-a facut la amandoi buletine la acea adresa luandu-i in spatiu printr-o declaratie.
Pe motiv ca aceasta casa nu se poate imparti la partaj, fiind un bun care nu le apartine, practic, niciunuia dintre ei , sotul o ameninta ca o va face sa traiasca in teroare pana la sfarsitul divortului si ca din acea casa tot nu va pleca.
De altfel ii trimite mesaje de amenintare pe telefonul mobil ca ii va lua copilul si multe altele.
Intrebarea mea este cum poate sa-l dea afara din casa inainte de pronuntarea divortului? As putea eu sa-i dau afara pe motiv ca sunt proprietar fara sa afecteze ancheta sociala care a fost demarata pentru incredintarea copilului? Exista vre-o posibilitate sa-i incredinteze copilul tatalui? in conditiile in care mama are servici cu vechime de 16 ani , are o locuinta adica nu este o mama denaturata.
Cel mai recent răspuns: lolo0112 , utilizator 10:21, 17 August 2009
Practic , sotul surorii dvs nu are nici un drept a locui in respectivul apartament , intrucat acesta nu -i apartine.
Chiar dvs puteti sa i puneti in vedere , ca titular al dreptului de proprietate sa paraseasca imobilulul , fara prea multe explicatii .In lipsa unui raspuns favorabil din partea acestuia , va puteti adresa organelor politiei judicare cu o plangere penala prealabila pt infractiunea de tulburare de posesie.
Ancheta sociala pt incredintarea copilului nu va fi afectata nicidecum de acest fapt , cele doua fapte neavand legatura .Ca regula copilul este incredintat mamei , in toate cazurile se tine cont de interesul suprem al minorului.
Mama are toate premisele necesare sa-i fie incredintat minorul.
Sfatul meu este sa aplati cu incredere la un avocat pt reprezentare.
Daca sotul o mai ameninta in vreun fel , acesta persevereaza in savarsirea infractiunii de amenintare , infractiune care este sanctionata la plangerea prealabila a persoanei vatamate.
puneti i in vedere sa paraseasca bunul imobil , intrucat nu are nici un drept a locui cu dvs .
Succes
Ultima modificare: Miercuri, 1 Octombrie 2008
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
colega jurista v-a dat cateva variante dar care din pacate se rezolva mai greu.
eu va propun sa solicite pe calea ordonantei presedintiale- evacuarea sotului tulburent.
aceasta poate fi ceruta in cadrul proc. de divort, iar cererea va fi judecata de urgenta, urmand sa obtineti evacuarea imediata a sotului.

DOMNULE PRESEDINTE,


Subsemnata…………, domiciliata in…………, cod postal……….., chem in judecata si personal la interogatoriu pe paratul…………., domiciliat in………….., cod postal………. pentru ca prin hotararea ce o veti pronunta sa dispuneti pe cale de ordonanta presedentiala evacuarea paratului din imobilul situat in………….Solicit obligarea paratului si la plata cheltuielilor de judecata.

Motivele actiunii sunt:

In fapt, sunt casatorita cu paratul, iar din casatorie au rezultat minorii:…………… .

Luand in consideratie ca pe fondul consumului de bauturi alcoolice paratul devine violent, provoaca scandaluri, tulbura linistea vecinilor. Deseori, fiind in stare de ebrietate m-a lovit cu brutalitate in fata copiilor, astfel incat comportarea lui constituie o amenintare permanenta asupra sanatatii si vietii noastre.

Intrucat locuinta se compune dintr-o singura camera si practic nu poate fi impartita, va rog sa dispuneti evacuarea paratului (chiar daca este proprietarul locuintei).

In drept, imi intemeiez actiunea pe dispozitiile art....

Depun actiunea in dublu exemplar si chitanta de plata a taxei de timbru in valoare de……….lei si timbrul judiciar in valoare de…………lei.



Data, Semnatura,

……………… ……………

av. vasilescu
Ultima modificare: Miercuri, 1 Octombrie 2008
MYRA CIMPEAN , Avocat
v-am dat un model de astfel de cerere.
ca art. pe care intemeiati sunt art. 581 cpc si 613 ind 2. cpc

av. vasilescu
Se poate introduce ordonanta presedentiala si acum in timpul procesului chiar daca judecatoa a stabilit un nou termen de judecata.
Amenintarile nu sunt de genul te omor sau gravitati de genul asta si nici nu bea sau sa o bata. O ameinta ca o va face sa-i para, lucreaza la psihicul ei o terorizeaza din cuvinte nu prin fapte. Chiar si mesajele telefonice exista dar nu s-a finalizat in nici un fel. Astazi de exemplu I-a spus ca va demonstra ca e nebuna si paranoica si ca nu poate ingriji un copil. Se poate cere ordonanta presedentiala in cazul acesta?
Vine ia copilul pleaca si nu mai vine 2-3 zile fara ca macar sa-i raspunda la telefon.

Cu siguranta ca va lua legatura si cu un avocat, numai ca cererea a fost deja introdusa si nu s-a cerut evacuarea sotului, pentru ca initial fuse-se deacord sa plece, si au spus sa termine repede. Se mai poate completa ulterior aceasta cerere ??

Va multumesc.
Are mutatie facuta, nu poate fi acuzat de tulburare de folosinta.Poate intenta o actiune in justitie , la judecatoria in raza caruia se afla imobilul, dar nu numai sora ci si mama, dearece am inteles ca sunt ambele proprietare. pentru lipsa titlu.Mutatia nu inseamna titlu. Chemati politia in cazul in care mai face scandal se intocmeste proces verbal de contraventie pentru tulburarea linistii publice si mai aveti un motiv de evacuare.
Sora sa angajeze un avocat pentru naintarea demersurilor.
Ordonanta presedintiala de evacuare are caracter provizoriu , normal este sa termne cu totul odata, deoarece poate solicita reintegrarea in domiciliu.Cu stima. Nu va fie frica!

Alte discuții în legătură

Existã vreun artificiu pentru evitarea procesului de partaj Cristian Marian Cristian Marian Există sentință definitivă de divorț. Copilul mi-a fost încredințat mie. Eu și copilul stăm în chirie, fosta soție în ... (vezi toată discuția)
Evacuare cristina_lus cristina_lus Parintii si cu un copil casatorit locuiesc in aceeasi casa. Parintii sunt proprietarii casei. Parintii impreuna cu copilul lor au intentat proces de evacoare ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala ma ajuta cu ceva? ioana71 ioana71 Buna ziua, am o problema. Sunt in divort cu sotul si de de acum o luna a luat copilul de acasa si l-a dus la socrii mei. Nu mi-a adus copilul sa il vad decat ... (vezi toată discuția)