Buna ziua, cateva lamuriri as avea nevoie daca se poate.
Sora mea, este casatorita de 12 ani si acum din cauza neintelegerilor a hotarat sa divorteze.
La inceput cand cererea de divort a fost inaintata a fost cu acordul partilor.dar pana la termen sotul ei nu a mai fost deacord cu cererea ei si a inceput razboiul.
Mentionez ca a rezultat din aceasta casatorie si un copil care acum are 11 ani. Primul termen s-a amanat cu o cerere depusa de sotul ei prin care cerea amanare pe motiv ca nu a avut timp sa-si angajeze avocat.
Ei locuiesc intr-o casa care este pe numele meu si al mamei mele, locuiesc acolo de cand s-au casatorit si nimeni nu i-a deranjat niciodata ba mai mult mama mea a fost la politie si le-a facut la amandoi buletine la acea adresa luandu-i in spatiu printr-o declaratie.
Pe motiv ca aceasta casa nu se poate imparti la partaj, fiind un bun care nu le apartine, practic, niciunuia dintre ei , sotul o ameninta ca o va face sa traiasca in teroare pana la sfarsitul divortului si ca din acea casa tot nu va pleca.
De altfel ii trimite mesaje de amenintare pe telefonul mobil ca ii va lua copilul si multe altele.
Intrebarea mea este cum poate sa-l dea afara din casa inainte de pronuntarea divortului? As putea eu sa-i dau afara pe motiv ca sunt proprietar fara sa afecteze ancheta sociala care a fost demarata pentru incredintarea copilului? Exista vre-o posibilitate sa-i incredinteze copilul tatalui? in conditiile in care mama are servici cu vechime de 16 ani , are o locuinta adica nu este o mama denaturata.
Da, se poate incerca o plangere penala pe amenintare sau pe viol de domiciliu, dar este indicat sa consultati un avocat inainte de a depune actiunea penala.
Daca politia nu vede elemente constitutive ale infractiunii nu va primi plangerea.Un avocat va poate redacta plangerea penala ( sa o scrie).
Am o situatie similara : actiunea de divort e pe rol, moment din care sotul a plecat din imobilul in care locuia impreuna cu sotia, imobil care de altfel este bun propriu al sotiei, dobandit inca dinainte de casatorie. In urma cu aprox o saptamana sotul vine in vizita si refuza sa mai plece. Cum poate fi evacuat? Se face o cerere de evacuare in instanta, sau sotia poate pur si simplu sa schimbe yala, avand in vedere ca imobilul ii apartine? Mentionez ca adresa de domiciliu din C.I. a sotului este cea de la domiciliul sotiei.
Evacuare
cristina_lus
Parintii si cu un copil casatorit locuiesc in aceeasi casa. Parintii sunt proprietarii casei. Parintii impreuna cu copilul lor au intentat proces de evacoare ... (vezi toată discuția)