avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1246 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... speta dr.familiei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

speta dr.familiei

buna ziua.
ma confrunt cu o situatie mai neobisnuita.o prietena este terorizata zilnic de catre sotul ei, in apartamentul proprietate personala si exclusiva a cesteia, iar la rugamintile ei, sotul refuza categoric sa paraseasca locuinta.mutatie nu detine, locuiesc in acel apartament de 4 ani, iar in ultima perioada acest om a inceput sa se poarte urat cu toata familia.interbarea mea este: daca cem politia sa-l scoata din locuinta aceasta poate proceda la darea afara a sotului pentru agresiune, pentru lipsa titlu si lipsa oricarui drept asupra apartamentului?
Cel mai recent răspuns: Catalina Covaliu , utilizator 12:15, 8 Iulie 2011
Din cate am inteles, acesta nu are mutatie la adresa respectiva, nu are drept de locuinta....in situatia asta poate fi evacuat oricand din casa, chiar cu sau fara politi....sa schimbe cheile....in concluzie, poate sa-i arunce oricand "toalele pe geam". Pe de alta parte sa intenteze procesul de divort.
Daca ii arunca hainele pe geam risca sa comita infractiunea de distrugere.Poate sa aiba si probleme pe infractiunea de furt.
Nu conteaza ca nu are mutatie din moment ce locuieste acolo.
merci frumos de raspunsuri.intre timp am discutat cu cineva din politie iar acesta mi-a spus ca poate fi dat afara din apartament dacaeste recalcitrant si daca se apeleaza 112 intrucat nu dovedeste nici macar o viza de flotant sau o mutatie chiar si de acum 10 ani.deci, in atare situatie cred ca va trebui sa chemam politia si, intradevar mi-a mai spun agentul ca daca are bunuri in apartament aceste se predau pe pv in fata politiei iar ulterior evacuarii sa schimbam in prezenta politiei si iala.dac acesta va incerca sa patrunda in locuinta, poate fi acuzat de violare de domiciliu.
in ceea ce privewste plangerea la politie nu este f. eficienta pt. ca acestia il invita la o discutie iar ulterior el pleaca putand face orice fetelor.aceasta este parerea agentului la care tind sa achiesez.
dragi colegi va multumesc f.mult sper sa o rezolvam.numai bine.
multa bafta, si incredere in tine
pt dl. avocat....era o figura de stil aruncarea lucrurilor pe geam #-o, si dupa cum ati vazut chiar are foarte mare importanta daca cineva locuieste undeva fara nicio forma legala....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare in urma divortului CRISTINIK_EDJ CRISTINIK_EDJ BUNA SEARA, SUNT DIVORTATA DE UN AN SI JUMATATE DAR NU AM FACUT SI PARTAJUL AM UN COPIL IN INTRETINERE. CUM POT SA-L EVACUEZ DIN APARTAMENT PE FOSTUL SOT ... (vezi toată discuția)
Divort maria patrascu maria patrascu am nevoie de un sfat. mama mea este casatorita de 2 ani, moment la care nu avea copii minori.Locuia intr-un apt luat in chirie de la primarie de 22 ani, apt ... (vezi toată discuția)
Evacuare fost sot -ajutor voinea75 voinea75 Fostul sot a parasit domiciliul in sept 2010, solicitand sotiei sa-i dea bani de chirie ca sa o lase in pace. Sotul este violent. Terorizeaza copilul.Aceasta ... (vezi toată discuția)