avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Activitate sorinv

Activitate sorinv

O persoana fizica care are ca activitate hoteliera pensiune are obligatia sa aiba casa de marcat.
Daca doreste sa faca si incasari cu card prin intermediul unui POS isi poate folosi contul bancar
personal pentru incasari ?
Recuperare datorie furnizor energie electrica
Pana in martie 2022 am avut contract, in calitate de persoana fizica, cu ADERRO dupa care ne-a preluat ELECTRICA ca si utilizator de ultima instanta.
La terminarea contractului cu ADERRO din fisa de client de pe site, rezulta o datorie catre noi, in urma facturilor de regularizare.
Pana in martie 2023 nu am mai primit nici factura de la nimeni, am considerat ca nu se factureaza in baza sumei pe care ADERRO ne-o datora.
In martie 2023 ELECTRICA a facturat tot ce s-a consumat de la preluare, fara sa tina cont de datoria catre noi a anteriorului furnizor.
Am sesizat ADERRO care recunoaste datoria dar zice ca are fondurile blocate, firma nu e aparent in insolventa sau faliment.
Care este calea pe care mi-o recomandati pentru recuperarea datoriei de la ADERRO ?
La ce cod incadrez ca mijloc fix o statie de incarcare pt masini electrice
Trecerea PFA cu norma de venit pe impozitare pe venit la depasirea plafonului de 25000euro se face in anul urmator fiscal.
Care e urmatirul an fiscal, 2023 sau 2024 ?
Deci se tine seama si de exercitiul financiar 2022 sau se incepe cu 2023 ?
Pentru ca un candidat independent sa poata candida la alegerile europarlamentare trebuie sa prezinte la BEC 100000 de semnaturi in original
Aceste liste sunt colectate de voluntari persoane fizice care certifica autenticitatea informatiilor care contin date de identificare ale sustinatorilor : nume, adresa, contact, CI
Candidatul centralizeaza aceste liste si le depune la BEC
Pe de alta parte datele de contact din liste pot fi folosite de catre candidat pentru a comunica cu sustinatorii in timpul campaniei electorale si deci datele de contact se inscriu intr-o baza de date ceea ce este o prelucrare de date cu caracter personal in acceptia GDPR
Ce trebuie sa faca voluntarii respectiv candidatul pentru a respecta legea ?
De exemplu un text de tipul:

Prin semnatura data sustinatorul este de acord cu prevederile GDPR si a celorlalte prevederi legale referitoarea la prelucrarea datelor cu caracter personal

care sa fie imprimat pe foaia pe care semneaza sustinatorul ar fi suficient ?
Multumesc mult, m-am lamurit !
Am dreptul sa prestez activitate PFA daca m-am pensionat anticipat ?
Ce impozite platesc ?
Mentionez ca m-am pensionat la 60ani cu durata minima de cotizare indeplinita si anume 35ani.
Am depus la ONRCT Brasov actele necesare unei fuziuni a 2 firme, faza 1.
Am optat pentru publicarea actelor pe site-urile celor 2 firme si pe cel al ONRC (deci nu si in Monitorul Oficial).
Va rog sa imi precizati care este modalitatea prin care cele 2 societati dovedesc ca au publicat timp de 30 de zile aceste acte pe site-urile proprii ?
Va rog sa imi spuneti daca cei care se pensioneaza inainte de indeplinirea limitei de varsta si au perioada completa de cotizare beneficiaza de pensii speciale (militari, parlamentari etc.)
2 SRL-uri hotarasc sa fuzioneze prin absorbtie, cele 2 firme avand obiecte de activitate comune.
Firma absorbita nu are mijloace fixe ci doar personal, nu are datorii fata de nimeni, este perfect curata. Mai are de incasat eventual ceva bani de la CAS pt niste concedii prenatale. De asemenea are un stoc de marfa.
Care este procedura cea mai simpla de urmat ?
Mentionez ca asociatul unic al firmei absorbite este dispus sa isi vanda partile sociale firmei absorbante fie inainte de fuziune fie concomitent cu aceasta, el neavand nici o alta pretentetie referitoare la activele firmei absorbite.