avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Activitate PFA la pensionarii anticipati
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Activitate PFA la pensionarii anticipati

Am dreptul sa prestez activitate PFA daca m-am pensionat anticipat ?
Ce impozite platesc ?
Mentionez ca m-am pensionat la 60ani cu durata minima de cotizare indeplinita si anume 35ani.
Cel mai recent răspuns: sorinv , utilizator 08:39, 25 August 2016
1. Cititi pe:
www.avocatnet.ro/content/art...

2. - Acolo scrie ca puteti cumula pensia anticipata partiala cu venituri din activitatea ca PFA cu conditia sa realizati un venit brut pe an calendaristic pana in echivalentul a 4 ori castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat.
- Pentru anul 2016 castigul salarial mediu brut prognozat este de 2.681 lei deci puteti sa castigati din activitatea ca PFA un venit anual de 10.724 lei pe an calendaristic (de la 1 ianuarie pana la 31 decembrie).

3. Pentru taxe si impozite datorate de PFA intrati pe:
[ link extern ]
Multumesc mult, m-am lamurit !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract prestari servicii,conventie civila elensa elensa Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare; Sunt contabil autorizat,m-am pensionat anticipat,intrebarea este, daca pot presta ... (vezi toată discuția)
Pfa şi contribuţiile sociale 2016 - articol avocatnet Laura Ciobeica Laura Ciobeica Persoanele fizice autorizate (PFA) trebuie sa plătească pentru veniturile pe care le realizează un impozit de 16%. În plus, această categorie de ... (vezi toată discuția)
Activitate pfa ca pensionar oroszstefanpfa oroszstefanpfa Buna seara. Daca ies la pensie anticipat (am 61 de ani) pot functiona mai departe ca pfa? Daca da, in ce conditii ? Sunt diriginte de santier ... (vezi toată discuția)