avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Activitate dylan

Activitate dylan

Am o colega care mi-a adus saptamina asta adeverinta de la o alta societate din care reiese ca a lucrat in anii 1998, 1990, o perioada de 6 luni. Mentionez ca fara aceasta adeverinta ar fi trebuit sa-i dau gradatia corespunzatoare transei de vechime cu 1 iulie. De cind ii acord gradatia corespunzatoare transei de vechime din data de 1 februarie, adica retroactiv de cind ar fi implinit 20 de ani, sau de luna urmatoare cind mi-a adus adeverinta, respectiv 1 mai. Apropo de art.16 alin(2) si (3) eu cred ca se refera la vechimea care se implineste in cadrul desfasurarii cim sau in cazul unui nou angajat caruia trebuie sa-i calculezi salariul. Alin 3 se regasea inAinte si in OG10/2008. Intreband pe plan local la alti inspectori resurse umane toti mi-au spus ca nu se poate acorda retroactiv,se acorda cu luna urmatoare cind mi-a adus adeverinta, respectiv 1 mai, pentru ca oricum trebuie operata adeverinta in cartea de munca si trebuie sa-i fac decizie de reincadrare conform art16 alin 2) din Lg.330/2009. As vrea cit mai multe pareri, sugestii, de cind trebuie sa-i fac reincadrarea de fapt si as vrea si argumentatii, daca se poate, cit mai legale si de la cit mai multi colegi sau consilieri juridici.