PV seria... nr...
Incheiat astazi 02/05/2010 ora 01:41 in localitatea DN1E60 Km 491. Agent constatator .... din S.R. Cluj
Dl. ....CNP...act de identitate seria... nr... cu domiciliul...
In ziua 02/05/2010 ora 01:41 locul DN1E60 Km 491 a savarsit urmatoarele:
A condus auto Ford cu nr ... pe DN1E60 spre Floresti fara a avea asupra sa taxa de drum (rovinieta)
Fapta savarsita este prevaruta la art 101/1/18 din OUG 195/2002 si sanctionata de art 101/1/18 din OUG. 195/2002
Stabilesc:
a) Amenda in suma de 360 lei
b) 6 puncte-amenda in valoare de 360 lei
contravenientul poate achita in cel mult 2 zile lucratoare jumatate din minimul amenzii prevazute, adica 180 lei
Alte mentiuni: recunosc fapta
Semnaturi: 3 eu, 2 agentul constatator.
Intre timp am gasit si Art 101/1/18 din OUG 195/2002, iar acesta suna asa:
Art. 101. - (1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a III-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:
18. nerespectarea obligatiei conducatorului de vehicul de a avea asupra sa documentele prevazute la art. 35 alin. (2).
Art 35 alin. 2:
(2) Participantii la trafic sunt obligati ca, la cererea politistului rutier, sa inmaneze acestuia documentul de identitate sau, dupa caz, permisul de conducere, documentul de inmatriculare ori de inregistrare a vehiculului condus, documentele referitoare la bunurile transportate, precum si alte documente prevazute de lege.
Multumesc pentru raspunsurile prompte. trebuie totusi sa lamuresc un aspect, si anume faptul ca eu nu am avut rovigneta cumparata pentru masina respectiva. din cate imi dau seama si din ce ziceati Dvs, incadrarea a fost facuta pentru neprezentarea la control (ceea ce e in avantajul meu). certificatul nu mi-a fost retinut. in cazul in care voi ajunge in instanta, nu voi putea prezenta rovigneta achizitionata anterior PV-ului, asa cum sugera Alexandra2006ro.
in PV scrie ca "fapta savarsita este prevazuta de art 101/1/18 din OUG 195/2002 si sanctionata de art. 101/1/18 din OUG 195/2002."
De asemenea, nu mi s-a spus motivul pentru care am fost oprit, ceea ce din cate stiu e obligatoriu. Practic mi s-au cerut direct actele la control.
Practic, eu nu contest faptul ca am circulat fara rovinieta, iar cei 180ron pe care ii pot plati in 48 de ore nu sunt un capat de tara. totusi, as prefera sa cumpar cu acei bani rovinieta, care oricum era in plan dat fiind faptul ca vine perioada concediului si a calatoriilor. eu sunt interesat daca, in baza celor intamplate, am fost oprit regulamentar si daca PV-ul a fost intocmit legal. in varianta in care voi ajunge in instanta, acestea vor fi aspectele pe care le voi contesta, nicidecum partea cu rovinieta.
LE: imi puteti de asemenea spune unde gasesc art. 101/1/18 din OUG 195/2002? in toate site-urile in care am gasit actul mentionat nu exista acel articol (toate se opresc la 101/1/17)
Buna. In dimineata zilei de 2 mai am fost oprit inafara localitatii de un echipaj de la politia rutiera Cluj. Dl politist s-a legitimat, si mi-a cerut actele la control. Nu mi-a spus care a fost motivul pentru care am fost oprit, mentionand ca este interesat in mod special de rovinieta ("Va rog sa imi prezentati actele Dvs la control. Ma intereseaza in special rovinieta."). Am prezentat toate actele, mai putin rovinieta pe care nu o aveam. Dl politist mi-a facut PV pe care l-am semnat fara observatii.
Din cate stiu, verificarea rovinietei se face de catre politie in prezenta unui reprezentant al AND, care in cazul meu a fost absent. Cat de corecta si actuala este aceasta informatie si ce se poate face cu PV-ul, respectiv cei 360ron amenda si cele 6 puncte?