avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pentru rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pentru rovinieta

Buna. In dimineata zilei de 2 mai am fost oprit inafara localitatii de un echipaj de la politia rutiera Cluj. Dl politist s-a legitimat, si mi-a cerut actele la control. Nu mi-a spus care a fost motivul pentru care am fost oprit, mentionand ca este interesat in mod special de rovinieta ("Va rog sa imi prezentati actele Dvs la control. Ma intereseaza in special rovinieta."). Am prezentat toate actele, mai putin rovinieta pe care nu o aveam. Dl politist mi-a facut PV pe care l-am semnat fara observatii.

Din cate stiu, verificarea rovinietei se face de catre politie in prezenta unui reprezentant al AND, care in cazul meu a fost absent. Cat de corecta si actuala este aceasta informatie si ce se poate face cu PV-ul, respectiv cei 360ron amenda si cele 6 puncte?

Multumesc & o zi buna.
Cel mai recent răspuns: Shade , utilizator 13:21, 2 Mai 2010
Contestati la judecatorie PV
Buna ziua.
Puteti contesta procesul verbal intocmit de politist dar daca nu prezentati si rovinieta in instanta platita anterior orei inscrise in pr.verbal nu cred sa aveti sorti de castig dar incercati...
Succes!
Cu respect,Alexa...
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspunsurile prompte. trebuie totusi sa lamuresc un aspect, si anume faptul ca eu nu am avut rovigneta cumparata pentru masina respectiva. din cate imi dau seama si din ce ziceati Dvs, incadrarea a fost facuta pentru neprezentarea la control (ceea ce e in avantajul meu). certificatul nu mi-a fost retinut. in cazul in care voi ajunge in instanta, nu voi putea prezenta rovigneta achizitionata anterior PV-ului, asa cum sugera Alexandra2006ro.

in PV scrie ca "fapta savarsita este prevazuta de art 101/1/18 din OUG 195/2002 si sanctionata de art. 101/1/18 din OUG 195/2002."

De asemenea, nu mi s-a spus motivul pentru care am fost oprit, ceea ce din cate stiu e obligatoriu. Practic mi s-au cerut direct actele la control.

Practic, eu nu contest faptul ca am circulat fara rovinieta, iar cei 180ron pe care ii pot plati in 48 de ore nu sunt un capat de tara. totusi, as prefera sa cumpar cu acei bani rovinieta, care oricum era in plan dat fiind faptul ca vine perioada concediului si a calatoriilor. eu sunt interesat daca, in baza celor intamplate, am fost oprit regulamentar si daca PV-ul a fost intocmit legal. in varianta in care voi ajunge in instanta, acestea vor fi aspectele pe care le voi contesta, nicidecum partea cu rovinieta.

LE: imi puteti de asemenea spune unde gasesc art. 101/1/18 din OUG 195/2002? in toate site-urile in care am gasit actul mentionat nu exista acel articol (toate se opresc la 101/1/17)
Ultima modificare: Duminică, 2 Mai 2010
Shade, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Contestare pv lipsa foaie de parcurs DiPaco DiPaco Salut Acum doua zile mi-a fost intocmit un PV pentru depasire viteza legala si lipsa foaie de parcurs sau ordin de serviciu, eu conducand unul din ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie danut43 danut43 pentru a depune o contestatie este necesara plata amenzii de circulatie? (vezi toată discuția)
Amenda-lipsa cert. inmatriculare euangajat euangajat Am fost oprit de un echipaj de politie si am primit amenda de 420 de lei si 6 puncte penalizare pentru ca nu am avut la mine certificatul de inmatriculare al ... (vezi toată discuția)