Am fost oprit de un echipaj de politie si am primit amenda de 420 de lei si 6 puncte penalizare pentru ca nu am avut la mine certificatul de inmatriculare al masinii.
Acasa am examinat mai atent procesul verbal(pe care l-am semnat) si am observat ca la rubrica "si sanctionata de art.", la numarul articolului sunt doua unul peste altul, 108 si 101(cifra 8 peste 1)...../1/18.
Uitandu-ma peste codul rutier nu am gasit fapta pentru care am fost amendat in dreptul niciunui paragraf 18 al acestor articole.
Este acesta un motiv destul de solid pentru a contesta procesul verbal si a-l anula?
din pacate raspunsul este negativ.
agentii scriu de regula articolele separate de /, in cazul de fata "101/1/18".
uneori si agentii constatatori scriu retete.:)
oug 195
Art.101. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice: 18. nerespectarea obligaţiei conducătorului de vehicul de a avea asupra sa documentele prevăzute la art.35 alin.(2).
Art.35. - (2) Participanţii la trafic sunt obligaţi ca, la cererea poliţistului rutier, să înmâneze acestuia documentul de identitate sau, după caz, permisul de conducere, documentul de înmatriculare sau de înregistrare a vehiculului condus, documentele referitoare la bunurile transportate, precum şi alte documente prevăzute de lege.
nu este motiv de respingere a plangerii. se va respinge pe motivul ca pv a fost intocmit cu respectarea tuturor regulilor, imprejurarile au fost descrise corect, ca nu ati prezentat certificatul de inmatriculare (probabil asta este scris la constatari). daca ati semnat fara sa faceti vreo obiectiune la rubrica mentiuni, se presupune ca ati fost de acord cu constatarea agentului de politie, dar asta nu va impiedica sa contestati pv daca considerati ca aveti motive intemeiate. scrisul mai neinteligibil sau incadrarea la alt articol ori aliniat nu vor duce la anularea pv.
Amenda pentru rovinieta
Shade
Buna. In dimineata zilei de 2 mai am fost oprit inafara localitatii de un echipaj de la politia rutiera Cluj. Dl politist s-a legitimat, si mi-a cerut actele ... (vezi toată discuția)