avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pentru neprezentare buletin politie rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pentru neprezentare buletin politie rutiera

Buna ziua,

Am avut o problema astazi in Bucuresti, zona piata 1 Mai, din prea mult spirit civic si cu dorinta de a pune la punct organele de politie rutiera care stationau in mod neregulamentar pe banda dubla la o cafea vizavii de magazinul mega.
Ma doare faptul pentru ca tocmai cei care trebuie sa fie un exemplu pentru restul nu sunt. Ce pretentii sa mai ai de la conducatorii auto cand chiar politia nu respecta legea.
Am realizat niste poze cu telefonul mobil si am sunati si la rutiera 0219544. Agentul de politie cu pricina a venit la mine, care eram pieton pe trotuar si mi-a cerut buletinul. Eu m-am panicat si nu doream sa ii dau. Dupa ce ma amentiat ca ma duce la sectie (maxim 1 minut) i-am dat buletinul.
M-am trezit cu o amenda de circulatie de 750 ron cu plata la 375 in termen de 24 sau 48 nu mai stiu am platit la posta in 2 ore.

Problema care se pune daca am vreo sansa de contestatie dat fiind faptul ca in proces verbal scrie ca fapta savarsita este prevazuta de articolul 35/2 din OUG 195/02 si sanctionata de articolul 101/18 din OUG 195/02 tinand cont ca politistul a facut si abuz de putere simtinduse vinovat si ca in lege scrie ca este vorba de "Participantii la trafic" si "nerespectarea obligatiei conducatorului"

In articolul 35/2 din OUG 195/02 scrie ca

(2) Participantii la trafic sunt obligati ca, la cererea politistului rutier, sa inmaneze acestuia documentul de identitate sau, dupa caz, permisul de conducere, documentul de inmatriculare ori de inregistrare a vehiculului condus, documentele referitoare la bunurile transportate, precum si alte documente prevazute de lege .

iar sanctiunea 101/18 este

18.nerespectarea obligatiei conducatorului de vehicul de a avea asupra sa documentele prevazute la art. 35 alin. (2).
(2) Amenda contraventionala prevazuta la alin. (1) se aplica si conducatorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai care savarseste o fapta pentru care se aplica 4 puncte de penalizare, conform art. 108 alin. (1) lit. c).

Multumesc si astept raspunsurile.

Sunt convins ca nu putem avea o tara civilizata daca cei care trebuie sa aplice legea o incalca.

PS: Scuze daca am greseli de ortografie.

Nu stiu cum sa atasez poza

[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2016
iulianm80, utilizator
Cel mai recent răspuns: iulianm80 , utilizator 22:49, 28 Iunie 2016
Este speta bizara
Daca dv erati pieton pe trotuar si mi-a cerut buletinul.in ce context vi s-a intocmit PV contraventie la regimul circulatiei vehiculelor pe drumul public ,inseamna ca ati deranjat agentul de politie prin ton,atitudine....
Pai pe motiv ca am sunat la rutiera sa sesizez ca stationau neregulamentar la o cafea cu masina pe linie continua. Evident ca agentul s-a suparat si a facut abuz.
Intrebarea e ce sanse am sa contest amenda in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda parcare hcl s4 24/2019 Adyconst Adyconst Rog un sfat. Speta: Ieri am primit o amenda prin posta de la politia locala S4. Amenda parcare in baza HCL S4 24/2019. PV de contraventie este pe numele meu, ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru rovinieta Shade Shade Buna. In dimineata zilei de 2 mai am fost oprit inafara localitatii de un echipaj de la politia rutiera Cluj. Dl politist s-a legitimat, si mi-a cerut actele ... (vezi toată discuția)
Amenda-lipsa cert. inmatriculare euangajat euangajat Am fost oprit de un echipaj de politie si am primit amenda de 420 de lei si 6 puncte penalizare pentru ca nu am avut la mine certificatul de inmatriculare al ... (vezi toată discuția)