avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda parcare HCL S4 24/2019
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda parcare HCL S4 24/2019

Rog un sfat.
Speta: Ieri am primit o amenda prin posta de la politia locala S4. Amenda parcare in baza HCL S4 24/2019. PV de contraventie este pe numele meu, ca si proprietar nu al sotiei care a folosit/foloseste si a parcat masina neregulamentar. Practic am luat amenda pe proprietate! :) Nu mentioneaza PV in cauza nici termenul si instanta la care se poate face contestatie, dar banuiesc ca nu se incurca ei cu nulitati relative... Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adyconst , utilizator 15:43, 8 Ianuarie 2020
Daca puteti face dovada cu martor(i) ca erati in acel moment in alta parte, puteti depune plingere contraventionala impotriva PV de contraventie. Judecatoria este , presupun, cea a sectorului 4.

latka a scris:

Daca puteti face dovada cu martor(i) ca erati in acel moment in alta parte, puteti depune plingere contraventionala impotriva PV de contraventie. Judecatoria este , presupun, cea a sectorului 4.

Nu rastorn sarcina probei? Ei scriu in pv ca au dat amenda in baza unei notificari (si aia ilegala) si a pozelor de parcare... Nu scrie in pv contravenient ci "proprietar"... Sotia a recunoscut vina fata de mine. :) HCL s4 24/2019, plagiaza numai parcarea neregulamentara din OUG 195/2002. Pot cere si anularea HCL in instanta? Ms mult.
PS: problema reala este alta: am impiedicat personal masacrarea unor arbori de langa bloc!
Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2019
Adyconst, utilizator
Cereti (nu stiam ca exista probe) atunci in plingere, daca politia mentioneaza ca PV este intocmit in baza probelor, sa prezinte acele probe din care sa reiasa ca dvs. sunteti cel care a savirsit contraventia (ar trebui sa primiti o copie, pe care o puteti comenta in intimpinare). Studiati si HCL respectiva, mi-e greu sa cred ca exista un articol care sa incrimineze proprietarul si nu conducatorul auto ce comite acea fapta - parcarea ilegala.
Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2019
latka, moderator
latka a scris:


Studiati si HCL respectiva, mi-e greu sa cred ca exista un articol care sa incrimineze proprietarul si nu conducatorul auto ce comite acea fapta - parcarea ilegala.

Articolul este clar: conducatorul (auto) se amendeaza nu proprietarul! Dar acum, ca tot m-au enervat, revin cu intrebarea referitoare la anularea HCL:
OG 2/2001
"(2) Prin hotărâri ale autorităţilor administraţiei publice locale sau judeţene se stabilesc şi se sancţionează contravenţii în toate domeniile de activitate pentru care acestora le sunt stabilite atribuţii prin lege, în măsura în care în domeniile respective nu sunt stabilite contravenţii prin legi, ordonanţe sau hotărâri ale Guvernului."
oug 195/2002 reglementeaza inclusiv parcarea! Vreau sa cer in instanta anularea HCL in cauza. :)
HCL 24/2019: [ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2019
Adyconst, utilizator
Nu veti gasi in OUG 195/2002 reglementari legate de parcare, iar HCL 24/2019 reglementeaza in plus parcarea pe un loc atribuit si oprirea/stationarea pe spatiile verzi.

Alte discuții în legătură

Va rog sa-mi spuneti daca o persoana parchează sau stationeaza ... viorelv viorelv Va rog sa-mi spuneti daca o persoana parchează sau stationeaza cu masina pe trotuar in apropierea unei intersecții de drumuri și astfel estompeaza ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am primit o amenda pentru parcarea in loc nepermis, ... Iulian Alex Iulian Alex Buna ziua, am primit o amenda pentru parcarea in loc nepermis, pe trotuar in sectorul 2. Ideea este ca trotuarul este indeajuns de lat incat sa incapa mai bine ... (vezi toată discuția)
Ridicare auto- plangere contraventionala Dulcina Dulcina Am patit-o! Mi-au ridicat autovehicolul din sect 1, str Postelnicul, perpendiculara pe Bd Ion Mihalache. Masina era parcata perpendicular pe trotuar. Ceea ce ... (vezi toată discuția)