avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Va rog sa-mi spuneti daca o persoana parchează sau ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Va rog sa-mi spuneti daca o persoana parchează sau stationeaza ...

Va rog sa-mi spuneti daca o persoana parchează sau stationeaza cu masina pe trotuar in apropierea unei intersecții de drumuri și astfel estompeaza vizibilitatea pentru a te putea asigura sa iesi cu masina din acea intersectie , daca acea persoana savarseste o contraventie care este acea contraventie in conformitate cu Oug 195/2002, va rog sa-mi răspundeți, se mulțumește
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 15:22, 4 August 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate invoca art. 142 din HG 1391/2006, daca parcarea s-a facut pe trotuar fara sa existe zona amenajata de administratia locala :
Articolul 142
Se interzice oprirea voluntară a vehiculelor:
.............................
n) pe trotuar, cu excepția situației în care administratorul drumului public a executat amenajări care respectă prevederile art. 144 alin. (2) și (3);
.......................................
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am primit o amenda pentru parcarea in loc nepermis, ... Iulian Alex Iulian Alex Buna ziua, am primit o amenda pentru parcarea in loc nepermis, pe trotuar in sectorul 2. Ideea este ca trotuarul este indeajuns de lat incat sa incapa mai bine ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare hcl s4 24/2019 Adyconst Adyconst Rog un sfat. Speta: Ieri am primit o amenda prin posta de la politia locala S4. Amenda parcare in baza HCL S4 24/2019. PV de contraventie este pe numele meu, ... (vezi toată discuția)
Politia comunitara - amenda parcare (strada cu sens unic) raul_p raul_p am un magazin pe o strada cu sens unic, unde parcarea e legala doar pe sensul de mers adica pe dreapta, magazinul meu e pe stanga si normal ca atunci cand am ... (vezi toată discuția)