Agentii economici nu stiu nici la aceasta data daca este nevoie sa apeleze la consultanti fiscali pentru certificarea declaratiei privind impozitul pe profit, deoarece legea ii obliga, dar nu-i sanctioneaza.
De asemenea, nici organele fiscale nu pot refuza sa primeasca declaratiile neavizate.
Depunerea declaratiilor fiscale pe anul 2010 s-a transformat intr-un talmes-balmes din cauza intrarii in vigoare a prevederilor Codului de procedura fiscala care prevad obligativitatea certificarii lor de catre consultanti fiscali. Mai precis, este vorba de depunerea Declaratiei 101 privind impozitul pe profit. Numai ca legislatia nu contine sanctiuni pentru contribuabilii care depun declaratii necertificate si nici nu interzice primirea lor de catre functionarii administratiilor financiare. In mod clar, cei mai multi prefera sa nu apeleze la consultantii fiscali deoarece, pe de o parte, este vorba de o cheltuiala in plus, iar pe de alta parte nu vor ca persoane straine sa vada toate detaliile afacerilor lor.
Trebuie vizata sau ...........???????
Cum se poate verifica un decont pentru operatiuni in participatie primit de la o Societate comerciala. Precizez ca societatea are contract de asociere in participatiune si consider ca nu au fost transmise prin decont toate veniturile iar cheltuielile au fost umflate, astfel inregistrandu-se o pierdere foarte mare. (motorina, energie electrica, salarii, servicii de puscare, reparatii uitilaje, piese de schimb etc.
Profit la 31 12
trim II 367 imp. minim (pierdere)
trim III 550 imp.minim (pierdere)
trim IV decl. 100 imp. prof. 550 iar la definitivarea situatiei 1759
Profit la 31 12
trim II 367 imp. minim (pierdere)
trim III 550 imp.minim (pierdere)
trim IV decl. 100 imp. prof. 550
iar la definitivarea situatiei impozitul este 893 mai mic decat minim. impus de lege