avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Declaratia 101- ajutor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Declaratia 101- ajutor

Agentii economici nu stiu nici la aceasta data daca este nevoie sa apeleze la consultanti fiscali pentru certificarea declaratiei pri­vind impozitul pe profit, deoa­rece legea ii obliga, dar nu-i sanctioneaza.
De asemenea, nici organele fiscale nu pot refuza sa primeasca declaratiile neavizate.
Depunerea declaratiilor fiscale pe anul 2010 s-a transformat intr-un talmes-balmes din cauza intrarii in vigoare a prevederilor Codului de procedura fiscala care prevad obligativitatea certificarii lor de catre consultanti fiscali. Mai precis, este vorba de depunerea Declaratiei 101 pri­vind impozitul pe profit. Numai ca legis­latia nu contine sanctiuni pentru contribuabilii care depun declaratii necer­tificate si nici nu interzice primirea lor de catre functionarii administratiilor finan­ciare. In mod clar, cei mai multi prefera sa nu apeleze la consultantii fiscali deoarece, pe de o parte, este vorba de o cheltuiala in plus, iar pe de alta parte nu vor ca per­soane straine sa vada toate detaliile aface­rilor lor.
Trebuie vizata sau ...........???????
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 07:21, 5 Februarie 2011
Nu trebuie certificata de consultant fiscal.
Dupa cum ati scris mai sus, Codul de Procedura Fiscala prevede la art. 83 alin. 5 prevede ca declaratiile fiscale anuale ale firmelor sa fie certificate de catre un consultant fiscal. Exceptie fac doar acele firme care sunt obligate sa-si auditeze situatiile financiare.
Dar... deoarece nu exista sanctiuni pentru neindeplinirea acestei prevederi, unii agenti economici aleg sa isi certifice declaratiile, iar altii aleg sa nu le certifice.
Dvs. decideti cum credeti ca este mai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnare declaratie 101 gabi.b gabi.b La o microintreprindere este sau nu obligatoriu ca declaratia 101 sa fie semnata de un consultant fiscal? (vezi toată discuția)
Certificare declaratia 101 de consultant fiscal! gabi.b gabi.b Ce categorii de agenti economici au obligatia sa depuna declaratia 101 cu viza unui consultant fiscal? (vezi toată discuția)
Obligativitatea semnarii declaratiilor fiscale alina72 alina72 As avea rugamintea sa-mi spuneti daca in acest moment mai exista obligativitatea semnarii declaratiilor fiscale anuale de catre consultantii fiscali, deoarece ... (vezi toată discuția)