avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CERTIFICARE DECLARATIA 101 DE CONSULTANT FISCAL!
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CERTIFICARE DECLARATIA 101 DE CONSULTANT FISCAL!

Ce categorii de agenti economici au obligatia sa depuna declaratia 101 cu viza unui consultant fiscal?
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 14:06, 20 Iulie 2010
Certificarea declaratiior fiscale de catre un consultant va fi obligatorie doar pentru contribuabilii mari si mijlocii, potrivit unui proiect de OUG elaborat de Ministerul Finantelor Publice.
Certificarea declaratiilor fiscale a fost instituita prin Ordonanta Guvernului nr. 47/2007 privind reglementarea unor masuri financiar-fiscale, ce a modificat art. 83 din Codul de procedura fiscala.

Ulterior, prin art. II alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 19/2008 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, aplicarea dispozitiilor sus mentionate a fost suspendata pana la data de 01 ianuarie 2010.

Prin urmare, incepand cu 01 ianuarie 2010, prevederile referitoare la certificarea declaratiilor fiscale anuale au intrat in vigoare.

”Tinand cont de iminenta primului termen de depunere a declaratiilor fiscale anuale, prin prezentul proiect de ordonanta de urgenta se propune introducerea obligativitatii certificarii de catre un consultant fiscal a declaratiilor anuale de impozit pe profit numai pentru contribuabilii mari si mijlocii, cu exceptia celor pentru care este obligatorie auditarea situatiilor financiare” se arata in nota de fundamentare a actului normativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie 101 consultanti ccfccf ccfccf accesati urmatorul link : http://www.legestart.ro/stire-Declaratiile...-fiscal-356.htm Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) informează ... (vezi toată discuția)
Vizarea decl. 101 de catre consultantul fiscal? ati ati la contribuabili mici si mijlocii , este obligatorie viza consultantului fiscal pentru del. 101?:\"> (vezi toată discuția)
Obligativitatea semnarii declaratiilor fiscale alina72 alina72 As avea rugamintea sa-mi spuneti daca in acest moment mai exista obligativitatea semnarii declaratiilor fiscale anuale de catre consultantii fiscali, deoarece ... (vezi toată discuția)