florinsavu a scris:
Faptul ca este nevoie de viza unui consultant fiscal pentru societatile "mijlocii" este doar un zvon - prezentat drept stire de cei care intretin pagina respectiva pe acest site.
In general , cand cititi stirile - fiti foarte atent la timpul folosit, mai ales ca unii redactori nici nu prea stiu sa foloseasca corect limba romana. In cazul nostru insa - s-a spus ca exista un proiect de ordin ANAF. Dar ca toate proiectele - mai intai este dat ca sigur de toate redactiile de presa, apoi nu mai ajunge la semnat niciodata.
In concluzie : nu s-a schimbat nimic in prevederea care obliga la vizarea D101 de catre un consultant fiscal. Obligatia exista, dar fara nicio sanctiune.
Si probabil ca asa o sa ramana mult timp, pana cand va aparea o minte luminata care sa o scoata din lege. Deocamdata, "mintile luminate" din Fisc obliga administratiile financiare sa trimita notificari scrise (trimitere care costa bani) in care li se atrage atentia celor in culpa ca nu si-au realizat obligatia. Desigur, acestia vor ramane in continuare in culpa, caci nu au niciun motiv intemeiat de a o face, iar Fiscul ramane cu banii dati degeaba - din buzunarul nostru.
vA CONTRAZICETI SINGUR :
"Faptul ca este nevoie de viza unui consultant fiscal pentru societatile "mijlocii" este doar un zvon" dupa care afirmati "Obligatia exista, dar fara nicio sanctiune. "
Iar referitor la ce ati zis dupa, eu am convingerea ca va fi reglementata o amenda pt astfel de abateri in viitorul apropiat