avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Activitate Kincsem

Activitate Kincsem

cora2006 a scris:

Atata timp cat tatal minorei este in viata si locuieste inca impreuna cu minora, aceasta nu este lipsita de ocrotirea parinteasca. Simplul fapt ca tatal are un program incarcat nu poate justifica instituirea tutelei, pentru ca in aceasta situatie, in toate familiile monoparentale in care parintele pleaca dimineata si vine seara acasa, ar trebui instituita tutela pentru copiii lor minori. Nu este excesiv?
Eu recomand ca tatal sa dea o procura speciala fiicei acestuia majore pentru ca sa o poate inscrie la scoala pe minora in Bucuresti etc. ;)

In regula dar daca tatal calatoreste si in afara tarii? Uneori poate chiar si pentru 2-3 saptamani...atunci nu trebuie sa ramana o persoana care sa raspunda legal de minora?
Fara sa fiu tutorele ei legal pot s-o inscriu la o scoala in Bucuresti, de exemplu?
Da, locuiam toti in Brasov si eu am decis sa vin in Bucuresti sa studiez. Deocamdata vreau sa-mi termin studiile si nu intentionez sa ma mut inapoi. As vrea ca si sora mea sa mearga la scoala tot in Bucuresti si sa ma ocup eu de ea.
Eu locuiesc in Bucuresti, iar tata in Brasov. Vreau s-o cresc eu pe sora mea pentru ca tata calatoreste foarte mult din cauza jobului si as vrea sa pot raspunde pentru ea din punct de vedere legal. Tata este de acord cu acest lucru. Am discutat foarte mult si am ajuns la concluzia ca asa este cel mai bine.
Am 21 de ani (data nasterii 20.03.1989) sunt studenta in anul 2 si angajata full time in Bucuresti. In decembrie 2009 am pierdut-o pe mama... As vrea s-o aduc pe surioara mea in varsta de 11 ani la Bucuresti si s-o cresc eu (ajutata financiar si de tatal meu). Stiu ca trebuie sa indeplinesc anumite conditii si sa urmezi niste pasi, dar nu stiu de unde sa incep. Va rog sa ma ajutati.