avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Activitate claudiuc1

Activitate claudiuc1

Buna ziua,
as dori sa stiu daca as putea sa fac o plangere penala impotriva unei persoane de alt sex care mi-a transmis cu buna stiinta virusul hepatitei B prin contact sexual neprotejat. As putea sa cer si despagubiri?
Multumesc frumos!
Răspuns la discuția inselaciune/abuz de incredere
va multumesc frumos, mai invata omul si din greseli :">
Buna ziua, as dori si eu sfatul dvs in legatura cu o problema:
O persoana m-a rugat sa o imprumut cu suma de 500 de lei pe motiv ca a schimbat locul de munca si angajatorul a scos-o lipsa la inventar si trebuia sa achite o suma de bani ca altfel ii facea plangere.
Bun, zis si facut, a zis ca returneaza banii intr-o saptamana, i-am cerut sa-mi lase garantie ceva ca sa stiu ca se achita de bani si mi-a lasat un telefon si un ceas pe care sustine ca "au valoare sentimentala". Am fost impreuna cu ea sa-si plateasca datoria la respectivul patron care era la un restaurant dar s-a dus singura si l-a scos afara sa-i dea banii iar eu am privit de la distanta. Saptamana a trecut si din pacate pentru mine acea persoana nu mia returnat banii in ciuda rugamintilor mele.
Din pacate ca probe tot ceea ce am sunt discutiile pe chat, poze facute cu mine si acea persoana dupa ce am imprumutat-o cu banii si alte persoane care ar putea sa confirme ca persoana cu care am vorbit pe chat este dansa. Eventual as mai putea incerca sa o fac sa vorbeasca la telefon si sa mai obtin o inregistrare de la ea. Am fost fraier ca nu am facut chitanta si am crezut ca este o persoana de incredere, in fine, ce ma sfatuiti sa fac?