avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Transmitere cu intentie a unei boli venerice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Transmitere cu intentie a unei boli venerice

Buna ziua,
as dori sa stiu daca as putea sa fac o plangere penala impotriva unei persoane de alt sex care mi-a transmis cu buna stiinta virusul hepatitei B prin contact sexual neprotejat. As putea sa cer si despagubiri?
Multumesc frumos!
ART. 353 c.p.
Contaminarea venerică
(1) Transmiterea unei boli venerice, prin raport sexual sau alte acte sexuale, de către o persoană care ştie că suferă de o astfel de boală, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Instanţa de judecată va dispune măsura de siguranţă a obligării la tratament medical.

Reglementări anterioare:
- alin. (1): art. 309 alin. 1 din vechiul Cod penal
- alin. (2): art. 309 alin. 3 din vechiul Cod penal

Da, va puteti constitui parte civila in cursul procesului penal până la începerea cercetării judecătoreşti, solicitand daune materiale si morale.
Buna ziua,
Conform Art. 353 din Codul Penal transmiterea unei boli venerice, prin raport sexual sau alte acte sexuale, de către o persoană care ştie că suferă de o astfel de boală, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Noiembrie 2014
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infectare cu hiv. se pot obține daune morale de la persoana care a ascuns faptul că suferă de această boală? Arya2015 Arya2015 Buna ziua .eu și soțul am aflat de curând ca avem hiv..acum așteptăm și analizele fetei noastre.stim de unde s.a întâmplat cel mai grav e ca pers ... (vezi toată discuția)
İmbolnavirea partenerului tarkan tarkan Buna ziua. Am cautat prin site si nu am vazut ca s-a pus aceasta problema deloc. Cred ca este util sa stim cum se poate rezolva o situatie penibila. Mai ales ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa pentru imbolnavirea cuiva Iustin96 Iustin96 Buna seara! Ati putea sa imi spuneti cum se pedepseste imbolnavirea de catre cineva a unei alte persoane conform legislatiei in vigoare? Va multumesc! (vezi toată discuția)