avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Infectare cu HIV. Se pot obține daune morale de la ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Infectare cu HIV. Se pot obține daune morale de la persoana care a ascuns faptul că suferă de această boală?

Buna ziua .eu și soțul am aflat de curând ca avem hiv..acum așteptăm și analizele fetei noastre.stim de unde s.a întâmplat cel mai grav e ca pers respectiva ia ascuns ca e infectata timp de 2 3 ani.putem cere daune morale fiindcă nea distrus viața cu voia ei ?
Ultima modificare: Vineri, 22 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Arya2015 , utilizator 19:30, 23 Septembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Este chiar infracțiune. Depuneți plângere și vă constituiți parte civilă în dosarul penal:
INFRACŢIUNI CONTRA SĂNĂTĂŢII PUBLICE
Art. 309
Contaminarea venerică şi transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit
Transmiterea unei boli venerice prin raport sexual, prin relaţii sexuale între persoane de acelaşi sex sau prin acte de perversiune sexuală, de către o persoană care ştie că suferă de o astfel de boală, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
Transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit - SIDA - de către o persoană care ştie că suferă de această boală se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 15 ani.
Instanţa de judecată va dispune măsura de siguranţă a obligării la tratament medical.

Detalii: [ link extern ]
Va mulțumesc frumos.noi deja am anunțat la protecția socială cine este aceasta persoana însă așteptăm și analiza fetei ca sa o putem da in judecată.
Cred ca nu ati inteles. Nu la Protectia Sociala trebuie sa anuntati. Trebuie anuntate autoritatile. Depuneti plangere penala la Politie. Si puteti obtine si daune, dar va trebui sa actionati in instanta sau sa va constituiti parte civila. Infectarea cu HIV este infractiune, cum vi s-a spus si mai sus.
Am înțeles acum ! Va mulțumesc pt răspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege hiv van_Blond van_Blond Buna ziua! As dori sa stiu daca conform legistlatiei Romaniei(codul Penal+codul Civil samd) sunt obligat sa divulg statutul meu hiv partenerilor cu care ... (vezi toată discuția)
Infectare cu hiv rebeca01 rebeca01 Acum cateva luni am avut o relatie cu o persoana care are sida.Mi-a spus lucrul acesta cam la o luna si jumatate,timp in care nu a folosit nici un fel de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, intreb pentru un prieten... a întreținut relații ... Ionutcatalin88 Ionutcatalin88 Buna ziua, Intreb pentru un prieten... A întreținut relații sexuale cu o tipa de 3 sau 4 ori dupa care aceasta il informează ca sufera de hiv. El accepta ... (vezi toată discuția)