avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua, Intreb pentru un prieten... A întreținut ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua, Intreb pentru un prieten... A întreținut relații ...

Buna ziua,
Intreb pentru un prieten...
A întreținut relații sexuale cu o tipa de 3 sau 4 ori dupa care aceasta il informează ca sufera de hiv. El accepta in prima faza si accepta sa continue relația cu ea dar la scurt timp, aprox o lună, ajung la certuri monstru iar acum el s a ales cu o cercetare penală pt violare de domiciliu si distrugere de bunuri.

Întrebarea este:
Ce cale de atac poate obține împotriva ei pentru faptul ca nu l a înștiințat din prima fază in legătură cu această boală năprasnică?

Va mulțumesc anticipat!

Cu stimă!
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 09:01, 14 Octombrie 2020
nfracţiuni contra sănătăţii publice
Art. 354

Transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit

(1) Transmiterea, prin orice mijloace, a sindromului imunodeficitar dobândit - SIDA - de către o persoană care ştie că suferă de această boală se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani.

(2) Transmiterea, prin orice mijloace, a sindromului imunodeficitar dobândit - SIDA - de către o altă persoană decât cea prevăzută în alin. (1) se pedepseşte cu închisoarea de la 5 la 12 ani.

(3) Dacă prin faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) s-a produs moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 7 la 15 ani.

(4) Când fapta prevăzută în alin. (2) a fost săvârşită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani, iar dacă a cauzat moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

(5) Tentativa la infracţiunile prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) se pedepseşte.


Detalii: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infectare cu hiv rebeca01 rebeca01 Acum cateva luni am avut o relatie cu o persoana care are sida.Mi-a spus lucrul acesta cam la o luna si jumatate,timp in care nu a folosit nici un fel de ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa pentru imbolnavirea cuiva Iustin96 Iustin96 Buna seara! Ati putea sa imi spuneti cum se pedepseste imbolnavirea de catre cineva a unei alte persoane conform legislatiei in vigoare? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Tainuire/ascundere status hiv lolek2020 lolek2020 Buna ziua! Sper ca am postat in categoria corespunzatoare. Am intalnit un tip pe o aplicatie de socializare pentru persoane gay si dupa ceva discutia am ... (vezi toată discuția)