Multumesc de raspunsuri!
Intre timp m-am mai documentat si eu putin si am aflat ca evaluarile primite de-a lungul celor 11 luni nu sunt suficiente pentru ca angajatorul sa ma incadreze in categoria "necorespondere profesionala", deoarece sunt subiective si ar trebui formata o comisie care sa decida acest lucru.
As dori sa va prezint si eu situatia mea, pentru ca nu stiu exact cum sa actionez. Lucrez de 11 luni de zile (pe perioada nedeterminata) la o firma privata, iar azi am aflat ca pana vineri (peste 2 zile) va trebui sa predau toate obiectele primite, deoarece vom incheia contractul (motivul ar fi necorespundere profesionala..am si cateva evaluari cu note mai mici...). Am aflat ulterior ca se doreste incheierea contractului prin acordul partilor si trebuia sa primesc azi hartiile, dar nu stiu din ce cauza le voi primi doar vineri.
Am citit ce s-a mai postat pe forum, am citit in codul muncii si din cate am inteles eu pentru angajator e mai avantajos sa se incheie contractul prin acordul partilor pentru ca e mai simplu, iar pentru angajat in general ar fi mai avantajos sa fie concediat, deoarece astfel ar avea dreptul la somaj. Tinand cont ca eu lucrez doar de 11 luni, nu as avea insa dreptul la somaj din cate am inteles.(va rog sa ma corectati daca gresesc).
As dori sa va intreb ce ma sfatuiti sa fac, cum ar fi mai avantajos pentru mine ca si angajat. Cat e de legal ce mi s-a intamplat?
Multumesc anticipat!
Bogdan