avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Activitate Denisa Suciu

Activitate Denisa Suciu

Multumesc frumos!
As dori va rog sa aflu care este procedura pentru intocmirea testamentului si implicit taxele aferente.
Multumesc!
Multumesc frumos!
Buna ziua!
As dori sa intreb, va rog, daca in cadrul legislatiei in vigoare este stipulat un numar de ani minim de casatorie, pentru ca dupa aceasta perioada in cazul divortului, sotia sa obtina dupa divort parte din bunurile sotului chiar daca acesta avea totul pe nume dinaintea casatoriei?
Multumesc!
1. De ce doar sectorul de stat s a sustina masurile drastice de aparare impotriva falimentului statului? Se poate cere ajutorul sectorului privat, dar cum?
Evident nici un patron nu va da bani de bunavoie iar in momentul in care e fortat cu taxe marite va apela la economia subterna (neagra). Sa nu uitam romanul este mai presus de toate inventiv.
Ce sector privat are cu adevarat bani in orice situatie? Bancile.
Nu este solutia salvatoare dar poate ajuta la diminuarea procentul cu care se preconizeaza a fi afectat sectorul de stat (de exemplu in loc sa fie scazut salariul bugetarului cu 25% doar de 23%).
Diferenta de procent (dupa caz intre 1% - 2%) poate fi recuperate prin asistenta sectorului privat, mai specific bancile.
Statul poate solicita ajutorul si asistenta acestui sector pentru a diminua efectul negativ al crizei. Sa punem umarul impreuna. Evident nimic nu e pe gratis. Statul poate deveni un client corporate al intregului sistem bancar din Romania, depunand lunar suma aferenta salariilor bugetare si pensiilor (cu o luna inainte) in depozit bancar pe o luna, cu dobanda de 10,50 % pe an. Poate depune si alte fonduri bugetare (cele alocate investitiilor preconizate a a fi efectuate in minim 1 luna de exp.) in aceleasi conturi pentru a mari suma.
In acelasi timp poate actiona pe diverse piete de capital europene sau mondiale ca si client cumparand obligatiuni pe o luna (cele mai sigure evident si cu castigul cel mai mic), sau pe pietele bancare europene sau mondiale. Acest lucru este posibil evident in functie de legistalatia internationala (nu stiu daca un stat poate deveni in mod liber client al pietelor bancare si de capital in orice loc al lumii doreste). Procentul lunar ce se poate recupera din cele 25% ce afecteaza aparatul bugetar este mic (intre 0,87% pe luna in cazul aplicarii doar pe piata bancara romaneasca depozite pe o luna 10,50% pe an sau poate ajunge si la 2% in functie de algerea statului, sa fie actor si e piete bancare si de capital europene sau mondiale, in modul descris anterior.
2. Ce sa mai vorbim de ajutorul din partea populatiei care poate fi util. Statul poate emite obligatiuni cu scadenta cand stabilesc specialistii cum ca s-ar redresa economia si astfel s-ar imprumuta practic de la populatie. Evident ar trebui sa faca o derograre de la principiul impozitarii la tot ce are forma de venit si cat o fi de mica dobanda pentru obligatiunile acelea macar sa nu o impoziteze si astfel, oamenii in loc sa faca depozite la banci vor alege sa investeasca in acele obligatiuni. Asta evident doar daca mai a ramas o farama de incredere a acestor oameni in statul roman …
Răspuns la discuția Motiv divort
Multumesc frumos!
Discuție Motiv divort
Buna ziua!
as dori sa aflu daca este posibil, va rog, daca am nevoie de motiv ca sa divortez de sot? Nu ne mai intelegem si relatia asta nu ma face fericita, este suficienta asta pentru divort?
Multumesc.