Nu cunosc exact toate detaliile intrucat actul a fost facut intre batran si soacra mea.
Din cate am inteles, batranul si sotia lui ar fi facut un act la notar prin care si-au cedat unul altuia averea (ca in cazul in care moare unul din ei sa intre in posesia intregii averi)...sau ceva de genul acesta.
Inainte de a face actul de vanzare-cumparare s-a facut succesiunea, batranul a dus certificatul de deces al fiului si a declarat ca nu mai are nici un alt mostenitor. A motivat ca a facut acest lucru, chiar daca stia de existenta nepotului, deoarece nu stia nimic de acesta (unde este, cum sa-l gaseasca) si nici nu dorea sa-i lase lui casa.
Buna seara,
Problema se pune in felul urmator:
Am contract de vanzare-cumparare pe o casa cu teren aferent, cu drept de folosinta dupa moartea celui cu care am incheiat actul. Actul a fost facut dupa moartea sotiei acestuia. Recent a fost facuta o plangere din partea unui nepot al batranului (batranul a adoptat un baiat care nu mai traieste dar a aparut copilul acestuia) care reclama o parte din proprietate.
Ne poate afecta in vreun fel acest lucru? Are dreptul la o parte din casa?
Mentionez ca noi avem grija de batran (mancare, medicamente, curatenie etc), il vizitam odata la cateva zile, in timp ce nepotul aproape nici nu-si cunoaste bunicul.