avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte proprietate

Buna seara,
Problema se pune in felul urmator:
Am contract de vanzare-cumparare pe o casa cu teren aferent, cu drept de folosinta dupa moartea celui cu care am incheiat actul. Actul a fost facut dupa moartea sotiei acestuia. Recent a fost facuta o plangere din partea unui nepot al batranului (batranul a adoptat un baiat care nu mai traieste dar a aparut copilul acestuia) care reclama o parte din proprietate.
Ne poate afecta in vreun fel acest lucru? Are dreptul la o parte din casa?
Mentionez ca noi avem grija de batran (mancare, medicamente, curatenie etc), il vizitam odata la cateva zile, in timp ce nepotul aproape nici nu-si cunoaste bunicul.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: danaciubotaru , utilizator 20:08, 24 Noiembrie 2010
teoretic dupa decesul sotiei batranului trebuia sa fie dezbatuta succesiunea!
Dvs. ati vazut actele de proprietate inainte sa le incheiati?
Nu cunosc exact toate detaliile intrucat actul a fost facut intre batran si soacra mea.
Din cate am inteles, batranul si sotia lui ar fi facut un act la notar prin care si-au cedat unul altuia averea (ca in cazul in care moare unul din ei sa intre in posesia intregii averi)...sau ceva de genul acesta.
Inainte de a face actul de vanzare-cumparare s-a facut succesiunea, batranul a dus certificatul de deces al fiului si a declarat ca nu mai are nici un alt mostenitor. A motivat ca a facut acest lucru, chiar daca stia de existenta nepotului, deoarece nu stia nimic de acesta (unde este, cum sa-l gaseasca) si nici nu dorea sa-i lase lui casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de intretinere maria26 maria26 Buna seara! Bunica sotului meu are 91 de ani si este bolnava, nu mai este prea lucida si vrea sa ne lase averea ei mie si sotului (nepotul ei). Soacra are ... (vezi toată discuția)
Mostenire MENGHINA MENGHINA Buna seara ! Va rog daca cineva poate sa ma lamureasca in urmatoarea problema :un unchi de-al sotiei mele a decedat.De fapt sotia mea este nepoata sotiei ... (vezi toată discuția)
Regimul jr. al terenurilor - Elibet - Elibet de vreo 5 ani de zile, unchiul meu ingrijeste 2 batrani, in schimbul acestei prestatii, i s-a dat un teren. Nu a fost facut un act notarial, ci doar un act de ... (vezi toată discuția)