avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna seara !
Va rog daca cineva poate sa ma lamureasca in urmatoarea problema :un unchi de-al sotiei mele a decedat.De fapt sotia mea este nepoata sotiei acestuia care a decedat acum citiva ani. Acesta nu a avut copii,sotia i-a murit de citiva ani si acum rudele din partea lui au inceput sa care din curte si din casa diverse obiecte. Rude care pina sa moara acesta spuneau ca nu-i intereseaza acesta si nici averea acestuia. Pina sa moara, soacra mea a mai avut grija de el cu toate ca nu avea nici o obligatie si nici vre-un act (contract de intretinere) ca sa poata beneficia de ceva dupa moartea lui..Acum intreb eu ,este normal ca rudele unchiului sotiei sa intre in curte si in locuinta? Cum se poate afla daca sotia batranului,pina sa moara ii daduse acestuia prin testament partea ei ? In cazul in care nu exista acel testament au si rudele din partea sotiei lui dreptul la mostenire ? Unde ar trebui sa ma adresez ca rudele batrinului sa nu mai aiba dreptul sa intre in curte si in locuinta pina se face succesiunea ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:49, 28 Februarie 2017
aflati intai daca s-a facut succesiune dupa matusa si cine sunt mostentorii apoi porniti de-acolo: daca e doar unchiul, atunci rudele sale sunt perfect indreptatite sa deschida succesiunea si sa imparta bunurile; sotia dvs. nu are vocatie succesorala in ceea ce il priveste pe unchi; daca unchiul a mostenit-o pe sotia sa in concurs cu alta clasa de mostenitori, atunci e alta poveste ... depinde cu cine vine in concurs ... frati/surori ai sotiei si/sau nepoti ai acesteia; inteleg ca nu existau copii (descendenti) si nici parinti (ascendenti)
Da, este normal. Sunt rudele unchiului de sange (frati, surori, nepoti sau ce-o mai fi),
Sotia dvs ii este nepoata dupa sotie, deci prin alianta.
Daca sotii nu si-au facut testamente intre ei, chestiunea sta cam asa:
- trebuie dezbatura succesiunea dupa sotie, care se imparte intre unchi si celelalte rude ale sotiei.
- se dezbate apoi succesiunea dupa unchi, care va fi culeasa de rudele acestuia
- daca ajungeti la o intelegere, dupa dezbaterea celor doua succesiuni, puteti cumpara cotele de la rudele unchiului, astfel incat sotia dvs sa ramana unic proprietar.
Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2017
raluk0207, utilizator
Multumesc frumos ptr raspuns ! Imi puteti spune va rog unde pot afla daca si-au facut testamente. Rudele din partea batrinului spun ca si-au dat testamente dar nu vor sa le arate. Multumesc !
Incercati la Camera Notarilor Publici a judetului de care apartine localitatea unde unchiul a avut ultimul domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ofeliab ofeliab Buna seara, As dori sa aflu daca este posibil ca o nepoata dupa frate sa participe la mostenirea unchiului alaturi de sotia acestuia? Fratele este decedat , ... (vezi toată discuția)
Cine vine la succesiune a rudelor de gr.2 fara copii lumibalan lumibalan eu nu am decit in testament al ei care ii lasa lui averea dupa deces,dar dupamoartea sotului, sotia, nu a facut succesiune deoarece era bolnava in coma. (vezi toată discuția)
Cuplu decedat fără urmași. cine are dreptul la moștenire? liliana.rr28@yahoo.com liliana.rr28@yahoo.com Un unchi și soția ambi decedați fara copii dar unchi cu frați în viață doar unu are dreptul fratele în viață sau și copii frățiilor morți? (vezi toată discuția)