avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cine vine la succesiune a rudelor de gr.2 fara copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cine vine la succesiune a rudelor de gr.2 fara copii

eu nu am decit in testament al ei care ii lasa lui averea dupa deces,dar dupamoartea sotului, sotia, nu a facut succesiune deoarece era bolnava in coma.
Ultima modificare: Joi, 20 Mai 2010
lumibalan, utilizator
Fiind decedat primul unchiul dvs si neavand copii il mostenesc fratii acestuia in concurs cu sotia supravietuitoare, care a decedat si ea.
Partea sotiei supravietuitoare este culeasa de rudele ele.
Practic se va face un partaj intre fratii sotului si fratii sotiei.
Daca au testamente, va trebui sa le anulati ca sa aveti vocatie la mostenire.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Mai 2010
Daniel Coman, Avocat
rudele din partea sotiei, pt ca dumeaei a decedat ulterior unchiului,mai ales ca au avut testamente reciproce!
Verificati si ce testament au avut cei doi soti.
Conform prevederilor art. 857 C.civ, legea interzice ca doua persoane sa testeze prin acelasi act una in favoarea celeilalte sau in favoarea unei terte persoane.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Mai 2010
Daniel Coman, Avocat
Dac afirmati ca nu au descendenti, urmeaza..daca mai traiesc parintii defunctilor, fratii si surorile acestora..si descendentii fratilor si surorilor defunctilor ( aici va incadrati dvs)....inlaturand de la mostenire ultima clasa de mostenitori.
Prin urmare..daca parintii defunctilor nu mai traiesc ..urmeaza fratii si surorile defunctilor si descendentii acestor frati si surori.
Mergeti la un notar public de la ultimul docmiciliu al defunctului si solicitati deschiderea si dezbaterea succesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuplu decedat fără urmași. cine are dreptul la moștenire? liliana.rr28@yahoo.com liliana.rr28@yahoo.com Un unchi și soția ambi decedați fara copii dar unchi cu frați în viață doar unu are dreptul fratele în viață sau și copii frățiilor morți? (vezi toată discuția)
Succesiune /informatii bluesky1 bluesky1 este vorba despre o situatie mai complicata: fratele mamei a murit acum cativa ani, in urma lui a ramas sotia lui ( nu s -a facut succesiune dupa el), anul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. prezentam cazul: a (sot), b (sotie), c (fiu) razvypitesti razvypitesti Buna ziua. Prezentam cazul: A (sot), B (sotie), C (fiu) \"A\" adecedat, B a decedat, fiul ,C la fel \"A\" mai are/a avut 3 frati (unii in viată, alții ... (vezi toată discuția)