avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Activitate Ioan Claudiu

Activitate Ioan Claudiu

Răspuns la discuția insolventa constructor
Antecontracul este parafat si de un avocat, in prezenta lui am semnat antecontracul.
De la avocat am primit un document semnat/stampilat - " Incheiere de atestare a identitatii partilor si data certa nr. ..... " prin care declara ca e un antecontract cu DATA CERTA.
Inainte ca constructorul sa intre in insolventa am primit o notificare ( semnata si stampilata ) de la banca creditoare in care ne informau ca proiectul imobiliar e girat catre ei si vor radia ipoteca de pe fiecare unitate locativa doar dupa plata integrala a fiecareia in contul indicat de ei.Eu in acel cont am virat banii ( denumit subcontul proiectului ). E OK ? Pot face o cerere pt radierea ipotecii ?
Antecontracul este parafat si de un avocat, in prezenta lui am semnat antecontracul.
De la avocat am primit un document semnat/stampilat - " Incheiere de atestare a identitatii partilor si data certa nr. ..... " prin care declara ca e un antecontract cu DATA CERTA.
Inainte ca constructorul sa intre in insolventa am primit o notificare ( semnata si stampilata ) de la banca creditoare in care ne informau ca proiectul imobiliar e girat catre ei si vor radia ipoteca de pe fiecare unitate locativa doar dupa plata integrala a fiecareia in contul indicat de ei.
Eu in acel cont am virat banii ( denumit subcontul proiectului ).
Ne-am inscris la masa credala in termenul stabilit si ne-au fost acceptate creantele
Ne-am inscris la masa credala in termenul stabilit si ne-au fost acceptate creantele
Buna,
Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare pt. un apartament de la un dezvoltator care intre timp a intrat in insolventa ( ceruta chiar de el ), am facut plata integrala, blocul nu e finalizat, necesita mici finisaje si bransarea la utilitati.
Lichidatorul nu a venit inca cu un plan concret de reorganizare.
Judacatorul sindic nu a aprobat cererea de reorganizare ci l-a trecut in faliment.
Cei care am cumparat apartamente suntem de acord sa mai strangem bani la legam blocul la utilitati.
Am aflat ca intreg proiectul dezvoltatorului e girat catre o banca.
Pot pierde apartamentul in favoarea bancii ?
Cum se poate radia ipoteca de pe apartament ? ( nu e facuta receptia, nu am CF )
Reprezentantii bancii spun ca nu au nici o problema cu antecontractele cu data certa, nu stiu exact ce inseamna asta. Tin sa mentionez ca am facut plata in subcontul proiectului la banca de la care dezvoltatorul a luat creditul. Multumesc.
Buna ziua,
In 2008 am incheiat un antecontract pentru cumpararea unui apartament care trebuia sa imi fie predat in aprilie 2009, am platit integral in 4 transe, in prezent blocul este finalizat in proportie de 85-90 % ( concluzia lichidatorului ), in ianuarie 2010 costructorul si-a cerut insolventa pt reorganizare care initial i-a fost respinsa de judecatorul sindic, in noiembrie 2009 am primit o notificare de la o banca care ne anunta ca terenul impreuna cu tot proiectul imobiliar este girat catre ei pentru un credit de 1.500.000 eur, in notificare era si un cont bancar denumit de ei subcontul proiectului pentru cei care mai trebuiau sa dea banii constructorului, eu am platit integral in acel cont, ne mai informau ca vor ridica ipoteca pentru fiecare unitate locativa doar dupa plata integrala a apartamentului.
Din calculele mele banca isi poate recupera bani di apartamentele care mai sunt de vanzare si diferentele pe care le mai au de achitat unii cumparatorii.
Sunt disperat! Pot pierde apartamentul ???
Se poate ridica ipoteca in starea in care se afla apartamentul meu ( fara utilitati