avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Activitate raresjustin

Activitate raresjustin

buna ziua ,in data de 23 09 2009 am avut un accident in urma caruia mi a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 60 zile ,in data de 31 03 2009 am facut cerere catre judecatorie in urma careia mi a fost restituit permisul pana la data unei hotarari definitive si irevocabile ,hotarare care a fost data tocmai la data de 2 05 2011 deci la aproximativ 2 ani si 2 luni ,fapt pt care a trebuit sa predau permisul .intrebare stie cineva daca articolul 245 din regulamentul de aplicare a codului rutier mai este in vigoare?


Regulament de aplicare a noului Cod Rutier

SECTIUNEA a 3-a
Restituirea permisului de conducere
Art. 243. - Permisul de conducere se restituie titularului, la cererea acestuia, când a intervenit una dintre situatiile prevazute de art. 100 din ordonanta de urgenta.
Art. 244. - Permisul de conducere se restituie titularului de catre autoritatea competenta pe raza careia îsi are domiciliul sau resedinta, în cazul strainilor, când perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce a expirat. În aceasta situatie titularul permisului de conducere intra în posesia documentului prezentând dovada înlocuitoare a acestuia, în original, precum si actul de identitate.
Art. 245. - (1) Permisul de conducere se restituie titularului de catre autoritatea competenta care a retinut documentul:
a) când, în conditiile art. 88 alin. (4) din ordonanta de urgenta, s-a hotarât ca exercitarea dreptului de a conduce nu se suspenda;
b) la încetarea masurii de siguranta prevazute la art. 112 lit. c) din Codul penal;
c) în baza ordonantei procurorului prin care s-a dispus neînceperea urmaririi penale, scoaterea de sub urmarirea penala sau încetarea urmaririi penale;
d) la data ramânerii definitive a hotarârii judecatoresti prin care s-a dispus achitarea;
e) la încetarea motivelor pentru care s-a dispus retragerea documentului.
(2) În cazurile prevazute la alin. (1) cererea de restituire a permisului de conducere trebuie sa fie însotita de documente care sa ateste una dintre situatiile pentru care se restituie documentul, de dovada înlocuitoare a acestuia si de actul de identitate al solicitantului.
(3) Permisul de conducere se restituie si în cazul în care contravenientul a exercitat calea de atac împotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei în conditiile prevazute de lege, iar instanta de judecata nu a solutionat cauza ori hotarârea judecatoreasca a ramas definitiva dupa 1 an de zile de la introducerea plângerii, situatii în care intervine termenul de prescriptie a executarii sanctiunii.
Buna ziua! As dori sa stiu daca asociatia de propietari are dreptul sa amendeze un locatar,pe mine m au amendat ca mi am carat materialele pt baie pe nivel cu liftul,mentionez ca nu am depasit greutatea maxima si nici liftul nu s a defectat.cuantumul amenzii este de 500 ron .are dreptul o asociatie de propietari sa amendeze astfel?
sau sal oblig sa se declare PFI are cadru legal pt intermediere sau ii trebuie srl
daca inchei un contract de agent asta inseamna ca eu ma incarc cu un salariat, trebuie sa i dau salariu si daca nu imi face decat un contract la 3 luni eu ce fac nu e o solutie
eu societate comerciala de prestari servicii si comert piese si ansamble din domeniul meu de activitate(montaj si comercializare instalatii de spalat auto)
el persoana fizica neautorizata care imi prezinta unui viitor beneficiar o oferta comerciala (pret prestari servicii+materiale)
persoana fizica vrea un comision din suma totala
cum inregistrez un contract cu aceasta persoana pt a mi deduce cheltuielile
ce trebuie sa faca persoana fizica daca intre noi intervine a doua oara aceasta speta (imi aduce al doilea client) si cum sau ce contract trebuie sa intervina intre noi