avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... se poate primi amenda de la asociatia de propietari?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

se poate primi amenda de la asociatia de propietari?

Buna ziua! As dori sa stiu daca asociatia de propietari are dreptul sa amendeze un locatar,pe mine m au amendat ca mi am carat materialele pt baie pe nivel cu liftul,mentionez ca nu am depasit greutatea maxima si nici liftul nu s a defectat.cuantumul amenzii este de 500 ron .are dreptul o asociatie de propietari sa amendeze astfel?
Cel mai recent răspuns: ogra , utilizator 20:23, 14 Iunie 2011
Nu cred ca era vorba de amenda. Cred ca de fapt au vrut sa spuna ca daca s-ar fi defectat din cauza dumneavoastra, trebuia sa platiti cheltuielile de reparatii. Ei nu pot sa va amendeze, in intelesul clasic al cuvantului. Si de fapt nici nu s-a defectat, nu?
Ultima modificare: Marți, 14 Iunie 2011
george-neagu, moderator
Asociatia de proprietari nu poate aplica amenzi.
Poate, insa, institui o taxa "de carat materiale de cnstructie, mobile etc cu ascensorul."
Pentru aceasta taxa trebuie sa existe un Regulament scris, adus la cunostinta tuturor locatarilor, la avizier.

Nu puteti fi amendat daca nu ati avut cunostinta despre aceasta taxa, daca ea nu exista sau nu este afisata.
Amenzi pot aplica numai organele sau institutiile statului care au mandat sa faca acest lucru.Altfel ar ajunge si particularii sa inceapa cate un carnet (chitantier) de amenzi asa sa aplice ei legea.
De exemplu chiar daca calatoreste cineva fara bilet in autobuz sau tren primeste amenda de la cineva?. Poate cel mult plateste un bilet de calatorie in mijlocul de transport.:D
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iunie 2011
johnpescar, utilizator
Nu are dreptul de a aplica amenzi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ascensor lift mercenarul mercenarul unde se pot reclama locatarii unui bloc care in mod sistematic urca materiale de constructii cu liftul(saci de ciment cutii cu gresii etc)?multumesc (vezi toată discuția)
Costuri reparatie lift alex.i alex.i Buna ziua! Am cumparat un apartament la etajul 10, intr-un imobil vechi. Cand am inceput renovarile, am instiintat seful de scara, presedintele asociatiei, am ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni aplicate locatarilor ursulina ursulina Bună ziua! Pot fi sacţionaţi, amendaţi , locatarii care nu păstrează curăţenia, aruncând diverse mizerii peste geam sau care manâncă seminţe în ... (vezi toată discuția)