Detin un autoturism an de fabricatie 2007, care a fost inmatriculat in Romania in 2008. Incepand din anul 2010 am fost detasat cu serviciul in Franta unde mi-am dus si familia si implicit si autoturismul. Deoarece nu intentionez deocamdata sa ma intorc in tara, am decis sa imi inmatriculez autoturismul in Franta. Lucru pe care l-am si facut. Venind in tara de Pasti, am reusit sa imi radiez din circulatie autoturismul. Insa nu am reusit sa il scot de la impozit, deoarece inca posed buletin de Romania, iar functionara mi-a transmis ca la noi legea este facuta ca impozitul sa se realizeze pe resedinta, explicandu-mi ca in Franta eu sunt doar rezident si ca inca am buletin de Romania.
Va rog sa ma ajutati explicandu-mi cum trebuie sa procedez pt a reusi sa imi scot autoturismul de la plata impozitului. eventual niste legi, ca sa ma pot documenta.
Mentionez ca am toate actele: carte in original cu stampila radierii, act de la politie ca autoturismul l-am radiat din circulatie, CF cu plata impozitului la zi, copie buletin, etc. (nu posed adeverinta de la Remat sau contract de vanzare-cumparare, pt ca eu inca circul cu autoturismul inmatriculat in Franta.
Nu imi vine sa cred ca legea asa e facuta si eu sa raman sa platesc impozit si in Romania si in Franta pe acelasi autoturism.
Va multumesc anticipat pt raspunsuri.
Andy
Buna ziua.
Am in posesie un ap. compus din o camera, o bucatarie, o baie si un hol. Suprafata totala este de 21,5 mp. Blocul a fost construit inainte de 1989 si vandut ca ap. cu 2 camere + dependinte. Atunci cand am cumparat am avut banii cash si nu m-a deranjat acest lucru.
Acum cand vreau sa il vand, banca nu e de acord sa dea imprumut pt ap. cu 2 camere cu suprafata de 21,5 mp. Am obtinut o adeverinta de la fabrica , care a vandut blocul cum ca este compus din o camera, o bucatarie, o baie si un hol.
Cei de la OCPI nu vor sa imi accepte. Un vecin care are ap. exact ca si al meu a reusit in 2007 sa faca transformarea tot cu ajutorul acestei adeverinte. Cand i-am spus doamnei de la ghiseu, a plecat la registrator sa il intrebe si mi-a raspuns ca era alta lege atunci.
Va rog sa imi spuneti cum sa procedez ca sa pot transforma in CF si eu ap. din 2 camere in ap. cu o camera. Daca se poate sa imi indicati si articolul si legea care spune cum se poate transforma. Am citit Legea7/1996, dar ma gandesc ca e una mai noua, caci nu am gasit nimic.
Si mai am o intrebare: am si un teren in satul X care a apartinut de comuna Y. Dupa ce am cumparat eu terenul, satul X a trecut in subordinea comunei Z. Cand sa ma apuc de casa, nu am putut obtine Certificatul de Urbanism pt ca pe CF apare comuna Y si CU-ul trebuia eliberat de comuna Z. As dori sa imi spuneti cine e de vina pt aceasta situatie? Eu? Primaria comunei Z? Primaria comunei Y? Sau OCPI?
@grandanat
Stabilirea vinovatiei (adica soferul autobusului) a realizat-o politistul care a fost la fata locului, deoarece instanta a dat sentinta de "neincepere a urmaririi penale, fara ca procuroarea sa se pronunte asupra stabilirii vinovatiei". Dupa ce am fost in audienta la seful brigazii politiei rutiere, agentul a cam fost "fortat" putin sa stabileasca vinovatia, deoarece toti se dadeau inapoi de teama sa nu stabileasca un verdict care apoi sa fie atacat in instanta si sa plateasca agentul de politie pagubele.
Va doresc tuturor un an mai bun si fara evenimente neplacute!
Revin cu detalii...in data de 26 octombrie 2010 am primit in sfarsit dovada ca vinovat de producerea accidentului se face conducatorul autobusului. In consecinta am fost la BCR asigurari si am deschis dosar de dauna, unde am primit dauna totala in valoare de 4000 RON inintial, iar dupa o scurta discutie cu inspectorul am ridicat suma la 4843 RON. In 15 decembrie mi-au intrat banii in cont, insa acum ma duc sa fac o contestatie la CSA pt ca mi-au dat banii numai pe masina, insa banii pe asigurare, pe rovigneta, pe antecalculatie....inca nu i-am vazut. O sa revin cu detalii cand voi mai avea.
Pana atunci, va doresc tuturor sarbatori fericite si un an mai bun si fara evenimente rutiere!
Si iata ca s-au scurs 6 luni de la accident...si eu tot asa sunt. In asteptare. Dosarul penal este gata, dar am inteles ca procuroarea nu vrea sa stabileasca vinovatia, deoarece ea cerceteaza doar penalul, nu si civilul.
Intrebarile mele sunt:
1. mai pot deschide dosar de dauna? am citit articolul 59 din legea 136/1995 care prevede ca in termen de 4 zile sa deschid dosar de dauna. Mentionez ca eu m-am prezentat cu Anexa 2 dar eu nu au luat-o in considerare deoarece nu scria clar cine e vinovatul de producerea accidentului si nici nu au consemnat niciunde de accident
2. puteti sa ma lamuriti cine stabileste vinovatia in cazul dosarului meu? ca toti se trag si niciunul nu imi spun cine trebuie sa dea verdictul.
Nu doresc sa va descurajez, dar in situatia aceasta sunt si eu din....8 martie 2010. Nici pana in ziua de azi nu s-a stabilit cine este vinovatul(accidentul fiind cu victime si 3 masini implicate). Am ajuns la faza ca s-a dat inceperea urmaririi penale. Asta-i tara in care traim!
PS: vezi articolul meu din 12 mai 2010!
Deci tot degeaba fac si acest demers, pt ca atunci cand se solicita Anexa 2 de la politie, pe ea nu va scrie vinovatul! Si probabil raspunsul celor de la asigurari va fi "asteptam pana la proces"! Cand o sa stim cine e vinovatul! Ce ziceti? Am dreptate?
Asteptam cu nerabdare raspunsul dumneavoastra. Va multumesc.
Problema e ca atunci cand merg la societatea de asigurari si ii spun ca nu am procesul verbal, imi da sa completez Anexa 2 (care am inteles ca nu e valabila), iar in aceasta Anexa, politistul nu se pronunta asupra vinovatului.
Va rog sa imi spuneti cu ce acte sa ma prezint la societatea de asigurari a autoturismului? Dovada de reparatie si .....? Ca proces verbal cu stabilirea vinovatului nu am inca.
Va multumesc inca o data pt amabilitate!
asta ma doare cel mai mult: nu am procesul verbal in care sa se specifice cine este vinovatul. Fara un act la mana in care sa scrie cine este vinovatul, nici o firma de asigurari nu vrea sa imi deschida dosar de dauna. Am incercat si cu Anexa 2, dar agentul de politie, acolo unde scrie "vinovat de producerea accidentului este domnul...." a taiat peste si a scris "dosarul privind accidentul se afla la Biroul Cercetari Penale in vederea stabilirii vinovatului". Cand au vazut cei de la firma de asigurari, nici nu au vrut sa stea de vorba cu mine.
Ce mijloace exista ca eu sa obtin procesul verbal din care sa rezulte vinovatul? Cum pot eu sa aflu cine este vinovatul? Chiar nu exista nici o cale de stabilire a vinovatului?
Va multumesc pt amabilitate!
Ingrijirile medicale sunt, conform celor de la IML, de 1-2 zile. Am inteles ca nu se incadreaza penal, fiind sub 10 zile de ingrijiri medicale. Intrebarea la care eu nu stiu raspunsul este: procurorul va stabili si cine este vinovatul accidentului? sau doar va da un verdict in ceea ce priveste pedeapsa pt conducerea sub influenta bauturilor alcoolice? In sensul ca daca stau inca vreo 3 luni pana se termina procesul, iar la sfarsit sentinta este un an cu suspendare pt conducere sub influenta bauturilor alcoolice, FARA A PRECIZA CINE ESTE VINOVATUL ACCIDENTULUI......atunci ce ma fac?
Va multumesc pt amabilitate!