avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Radiere de la impozit autovehicul inmatriculat in UE
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Radiere de la impozit autovehicul inmatriculat in UE

Buna ziua,

Detin un autoturism an de fabricatie 2007, care a fost inmatriculat in Romania in 2008. Incepand din anul 2010 am fost detasat cu serviciul in Franta unde mi-am dus si familia si implicit si autoturismul. Deoarece nu intentionez deocamdata sa ma intorc in tara, am decis sa imi inmatriculez autoturismul in Franta. Lucru pe care l-am si facut. Venind in tara de Pasti, am reusit sa imi radiez din circulatie autoturismul. Insa nu am reusit sa il scot de la impozit, deoarece inca posed buletin de Romania, iar functionara mi-a transmis ca la noi legea este facuta ca impozitul sa se realizeze pe resedinta, explicandu-mi ca in Franta eu sunt doar rezident si ca inca am buletin de Romania.
Va rog sa ma ajutati explicandu-mi cum trebuie sa procedez pt a reusi sa imi scot autoturismul de la plata impozitului. eventual niste legi, ca sa ma pot documenta.
Mentionez ca am toate actele: carte in original cu stampila radierii, act de la politie ca autoturismul l-am radiat din circulatie, CF cu plata impozitului la zi, copie buletin, etc. (nu posed adeverinta de la Remat sau contract de vanzare-cumparare, pt ca eu inca circul cu autoturismul inmatriculat in Franta.
Nu imi vine sa cred ca legea asa e facuta si eu sa raman sa platesc impozit si in Romania si in Franta pe acelasi autoturism.
Va multumesc anticipat pt raspunsuri.
Andy
Cel mai recent răspuns: Mihail_POPA , utilizator 01:32, 17 Mai 2014
Faceti o adresa cu confirmare de primire, catre Finante Publice Locale la adresa de domiciliu din Romania, cerandu-le expres scoaterea de la plata impozitului pentru autoturism deoarece nu se justifica fiind un abuz impunerea lui. Atasati si copii de pe radierea obtinuta de la Politie, de pe dovada platii impozitului pe autoturism in Franta si de pe actele ce dovedesc inscrierea in circulatie din Franta. Daca nici asa nu vor sa va scoata de la plata taxei de impozit, puteti face plangere scrisa la Ministerul Finantelor, dar si la Primaria de domiciliu, de care apartine Biroul de Taxe si Impozite Locale. Din cate cunosc eu din practica, ar fi fost necesara doar hartia de la Politie prin care autoturismul a fost radiat din circulatie, fiind in afara sferei de interes fizic pe teritoriul Romaniei, astfel ca trebuia scos automat si de la impunerea de taxe prin impozit pe acesta. Puteti sa-i cereti si acelei functionare sa va dea in scris motivul pentru care refuza sa va scoata de la plata impozitului pentru auto in cauza.

Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Mai 2014
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere masina CountPorcula1987 CountPorcula1987 Buna ziua, am o masina din 1993 care a cam ajuns la sfarsitul vietii. Vreau sa platesc marti impozitul (ultimul semestru) dupa care nefunctionand as vrea sa o ... (vezi toată discuția)
Radiere masina veche, fara a fi vanduta la remat Marda Marda Am un Renault 9 pe care nu-l mai pot folosi sau repara si nici duce la un Remat ca-l am undeva la tara, departe de un sediu Remat. As avea de gand sa-l dau la ... (vezi toată discuția)