avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Activitate aniellecj

Activitate aniellecj

multumesc foarte mult pentru raspuns....
penalitatile au fost stabilite valoare de 28750 ron ... deci mai mari decat debitul, de 24597 ron
debitul a fost executat silit prin licitarea partii mele din imobilul in care locuiesc cu mama, parte mostenita dupa decesul tatalui, valoarea la care s-a vandut prin licitatie, adjudecata de creditor, a fost de 29821 ron in septembrie 2009
ieri am primit instiintare la locul de munca unde angajatorul trebuie sa vireze pana la stingerea debitului ce reprezinta dobanzi si penalitati de 31.121 ron (suma mai mare decat s-a stabilit la inceperea executarii silite) o treime din veniturile pe care acesta mi le datoreaza. + 6120 cheltuilei materiale cu executarea
multumesc pt raspuns...
ma puteti ajuta cu un articol de lege sau unde sa caut legat de faptul ca penalitatile nu pot depasi debitul
dar penalitatile pot depasi valoarea debitului??
Am avut de platit un debit in valoare de 24597 ron catre o universitate, debit stabilit prin sentinta penala din 25.3.2003, universitatea constituindu-se parte civila pentru aceasta suma.
Prin sentinta s-a stabilit obligatia de plata a acestui debit precum si penalitati de 0.05% calculate citez "incepand cu data de 01.11.2002 (data inceperii procesului penal) si pana la zi"
Intrebarea mea...expresia pana la zi reprezinta data pronuntarii sentintei sau data achitarii integrale a datoriei....
A doua intrebare este daca valoarea penalitatilor poate depasi valoarea debitului, daca acest lucru nu este precizat in niciun fel in sentinta.