perfectati cat mai repede tranzactia, pana nu incepe executarea silita
rapiditatea cu care se va demara procedura de executare o reprezinta cuantumul debitului dvs la banca si zilele de intarziere.
daca se recurge la poprire pe salariu va poate retine maxim 1/2 din venitul net avand in vedere ca aveti 3 credite in derulare(o sa le declare exigibile pe toate 3, chiar daca la unul din ele sunteti la zi). ca si cale de aparare in instanta in prima faza nu veti fi citat pentru incuviintarea executarii silite, se da in camera de consiliu fara citare.veti sti despre aceasta in momentul in care veti primi somatie de la executorul judecatoresc/bancar. ulterior veti putea formula contestatie la executare, caz in care un avocat v-ar reprezenta cel mai bine interesele.
executarea se poate face simultan sau succesiv in toate cele trei forme ale sale: poprire, mobiliara sau imobiliara. depinde de ce suma e vb. creditorul va dori sa-si recupereze debitul cat mai rapid si poate doar poprirea nu e suficienta.
bafta!
din pacate da, se poate executa silit urmand ca banii obtinuti in urma licitatiei sa indestuleze in primul rand creditorul cu ipoteca de rang I si apoi diferenta sa acopere creditorul cu ipoteca de rang II...daca mai ramane ceva.
depinde foarte mult de suma ramasa de achitat celui cu ipoteca de rang superior, de valoarea de evaluare a imobilului, daca sunt oferte pentru imobil....
Dupa parerea mea, chiar daca achit amenda, acest lucru nu impiedica in caz de anulare a procesului vb sa mi se restituie contravaloarea acesteia prin hotararea instantei. Nu stiu daca, sub aspectul intocmirii procesului vb, lipsa mentiunii de care faceam referire este motiv de nulitate sau doar o simpla eroare materiala... Multumesc oricum de raspuns.
Am fost inregistrat de aparatul radar circuland in localitate cu 65 km/h si sanctionat cu amenda si 2 puncte de penalizare. Nu am avut obiectiuni, asta este, suport consecintele, amenda fiind de 60 lei in 48 de ore. Ma grabeam sa ajung la o anumita ora in alta localitate. Am luat procesul verbal si mi-am vazut de drum. Seara m-am uitat peste procesul verbal si am constatat ca nu era consemnata viteza cu care m-au inregistrat. E loc liber..."a fost depistat si inregistrat de aparatul radar circuland cu viteza de(spatiu gol) km/h in localitate". Am vazut poza si se vedea viteza si masina cu nr. de inmatriculare.
Acum vine intrebarea: am motiv de contestatie pt nulitate PV sau e eroare materiala si nu ar fi sanse? Nu amenda e cauza pt care as face actiunea in instanta, ci punctele de penalizare.