avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Motiv contestatie PV contraventie - amenda radar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Motiv contestatie PV contraventie - amenda radar

Am fost inregistrat de aparatul radar circuland in localitate cu 65 km/h si sanctionat cu amenda si 2 puncte de penalizare. Nu am avut obiectiuni, asta este, suport consecintele, amenda fiind de 60 lei in 48 de ore. Ma grabeam sa ajung la o anumita ora in alta localitate. Am luat procesul verbal si mi-am vazut de drum. Seara m-am uitat peste procesul verbal si am constatat ca nu era consemnata viteza cu care m-au inregistrat. E loc liber..."a fost depistat si inregistrat de aparatul radar circuland cu viteza de(spatiu gol) km/h in localitate". Am vazut poza si se vedea viteza si masina cu nr. de inmatriculare.
Acum vine intrebarea: am motiv de contestatie pt nulitate PV sau e eroare materiala si nu ar fi sanse? Nu amenda e cauza pt care as face actiunea in instanta, ci punctele de penalizare.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:08, 13 Mai 2010
Aveti sanse insa nu stiu daca v-ar avantaja situatia intrucit daca achitati amenda nu mai are rost sa contestati iar daca nu o achitati si judecatorul apreciaza ca este o simpla greseala materiala o suportati in intregime
Dupa parerea mea, chiar daca achit amenda, acest lucru nu impiedica in caz de anulare a procesului vb sa mi se restituie contravaloarea acesteia prin hotararea instantei. Nu stiu daca, sub aspectul intocmirii procesului vb, lipsa mentiunii de care faceam referire este motiv de nulitate sau doar o simpla eroare materiala... Multumesc oricum de raspuns.
~ Conținut șters la cerere ~
Formulati contestatie impotriva procesului verbal de contraventie,in termen de 15 zile de la primire,la instanta competenta teritorial, existand motive de nulitate in intocmirea acestuia,conform prevederilor art.16-17 din OG.nr.2 /2001

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala florinster florinster Buna ziua, am fost inregistrat ieri de aparatul radar(de tip nou), care se afla in miscare, in localitate, cu viteza de 99km/h pe restricitie de 70km/h. Am ... (vezi toată discuția)
Suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 zile andu04vl andu04vl Am fost inregistrat de aparatul radar circuland in localitate cu o viteza de 102 km/h, desi nu cred ca am depasit viteza de 100 km/h tot drumul indiferent ca a ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 90 de zile Zappo11 Zappo11 Am fost sanctionat contraventional cu amenda si complementar cu suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 90 de zile deoarece am fost surprins de ... (vezi toată discuția)