avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 zile

Am fost inregistrat de aparatul radar circuland in localitate cu o viteza de 102 km/h, desi nu cred ca am depasit viteza de 100 km/h tot drumul indiferent ca a fost in localitate sau in afara localitatii.
Depasind viteza legala cu 52 km/h, mi-a fost retinut permisul de conducere pe o perioada de 90 zile.
Din ce am auzit aparatele radar au o marja de eroare de 4%. Pot sa contest procesul verbal bazandu-ma pe aceasta marja de eroare pentru a-mi reduce viteza inregistrata de aparatul radar?
As avea nevoie de o reducere cu numai 2 km/h a vitezei inregistrate, lucru care mi-ar da posibilitatea de a conduce.
Are vre-o importanta faptul ca masina de politie se afla in miscare in momentul inregistrarii cu aparatul radar?
Amenda primita este in valoare de 1500 lei, insa daca este platita in 2 zile, suma este 337,5 lei. De ce este diferenta atat de mare?
Este de preferat sa platesc amenda si ulterior sa fac o contestatie, sau fac doar contestatia fara sa platesc amenda?
Ma poate ajuta o contestatie in situatia mea? Ce pot sa fac?
Este prima mea abatere in 5 ani. Nici macar avertisment nu am mai primit.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:46, 8 Mai 2013
andu04vl a scris:

Pot sa contest procesul verbal bazandu-ma pe aceasta marja de eroare pentru a-mi reduce viteza inregistrata de aparatul radar?
puteti incerca, aveti tot dreptul sa contestati in termenul de 15 zile de la comunicare.
Are vre-o importanta faptul ca masina de politie se afla in miscare in momentul inregistrarii cu aparatul radar?
nu are. daca ar avea nu s-ar mai face inregistrari radar cu masina in miscare.
Amenda primita este in valoare de 1500 lei, insa daca este platita in 2 zile, suma este 337,5 lei. De ce este diferenta atat de mare?
se plateste 1/2 din minimul amenzii prevazute de lege.
Este de preferat sa platesc amenda si ulterior sa fac o contestatie, sau fac doar contestatia fara sa platesc amenda?
daca nu platiti 1/2 in termen de 2 zile, nu faceti contestatie sau faceti si pierdeti, nu veti mai beneficia de aceasta "promotie".
Este prima mea abatere in 5 ani. Nici macar avertisment nu am mai primit.
intotdeauna exista un inceput. :)

Multumesc pentru raspuns. In legatura cu marja de eroare de 4% este vre-o sansa? As avea nevoie de doar 2 km/h.
instanta judecatoreasca decide, fiind surprins in localitate cu viteza respectiva nu stiu ce sa spun, speranta moare ultima, chiar si in localitate!
cuvantul cheie este "localitate"! ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 90 de zile Zappo11 Zappo11 Am fost sanctionat contraventional cu amenda si complementar cu suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 90 de zile deoarece am fost surprins de ... (vezi toată discuția)
Expertiză împotriva aparatului radar al poliției cezarad cezarad Vă rog să îmi spuneți și mie cum aș putea combate proba cu înregistrarea de pe apartul radar al Poliției ? Să presupunem că pe înregistrări nu se ... (vezi toată discuția)
Contestatie radar mobil csat csat Buna ziua, Am fost oprita azi de catre un echipaj de politie cu radar mobil in localitate, avand viteza de 102 km/h (conf.aparat radar) si as dori sa stiu ... (vezi toată discuția)