avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiză împotriva aparatului radar al Poliției
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiză împotriva aparatului radar al Poliției

Vă rog să îmi spuneți și mie cum aș putea combate proba cu înregistrarea de pe apartul radar al Poliției ? Să presupunem că pe înregistrări nu se observă numărul meu de înregistrare, sau , după caz, nu se observă faptul că nu aș fi purtat centura de siguranță. Cum voi putea invoca o contra-expertiza? Ce denumire generică are ea din punct de vedere procesual/procedural și ce obiective aș putea propune într-o asemenea situație de fapt. Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:44, 27 Aprilie 2015
Puteti cere doar omologarea si verificarea metrologica a aparatului radar, daca exista, nu aveti ce expertiza sa solicitati.
personal nu am intalnit spete in care sa se incuvinteze expertiza ,ma indoiesc ca instanta ar considera o astfel de proba utila,concludenta si pertinenta pt a o incuvinta.

Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Poate nu am formulat foarte lucid intrebarea. Ideea era urmatoarea: CUM PUTEM COMBATE UN RADAR într-o instanta de judecata? Ce putem invoca? Cand si cum ? va multumesc
Cu ce viteza ati fost inregistrat de aparatul radar? Care era limita maxima de viteza admisa in zona respectiva?. Reveniti cu aceste date.
ing. Ioan Ciobanu
Am fost surprinsa in localitate (într-o zonă unde viteza maximă admisă era de 50 km/h) circulând cu viteza de 102 km/h , (deci am depășit cu mai mult de 50 km/h viteza maximă admisă, respectiv cu 52 km/h). Ținând cont că am circulat doar cu 102, deci am depășit doar cu 2 km/h viteza maximă admisă, mă gândeam cum pot contesta apartul radar, știut fiind că acesta are o marjă de eroare de + - 3-5 km/h (deci m-aș încadra în marja de eroare)

Alte discuții în legătură

Poze radar - probe in proces Eu contest Eu contest Buna ziua, Apelez la sfaturile voastre pentru a lua o hotarare de a continua sau nu procesul cu politia Prohova. In Februarie am fost oprit pentru ... (vezi toată discuția)
Contestatie radar mobil csat csat Buna ziua, Am fost oprita azi de catre un echipaj de politie cu radar mobil in localitate, avand viteza de 102 km/h (conf.aparat radar) si as dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Controverse privind anularea unui proces-verbal pentru depasirea vitezei cezarad cezarad Am o intrebare. Daca pe un sector de drum din interiorul unei localitati (unde legea permite circulatia cu maxim 50 km/h) am fost prinsa circuland cu 101 km/h, ... (vezi toată discuția)