Am o intrebare. Daca pe un sector de drum din interiorul unei localitati (unde legea permite circulatia cu maxim 50 km/h) am fost prinsa circuland cu 101 km/h, deci cu doar 1km/h PESTE limita de 50 km/h sub care nu imi suspenda dreptul de a conduce, ce pot sa fac? Am inteles ca se poate cere o expertiza mizand pe MARJA DE EROARE a aparatului radar, insa nu stiu ce obiective ar putea avea respectiva expertiza. Asa cum am spus, din cate stiu, aparatele radar au eroare undeva de pana in 3-5 km/h, deci as avea sanse, tinand cont de viteza cu care am fost prinsa, respectiv 101 km/h.. Stiti cumva care sunt conditiile cu exactitate ale invocarii unei expertize care sa denote ca acea marja de eroare a aparatului radar era mai mare decat 1-2 km/h, respectiv viteza pe care o aveam pest elimita de 100 km/h. Va multumesc si astept un raspuns.
Numai in instanta promovand plangere contraventionala impotriva PV ,puteti solicita pe langa documentele justificative ale emitentului PV si proba cu inscrisuri respectiv expertiza tehnica a aparatului radar
Exista posibilitatea ca emitentul PV sa anexeze la intampinare documentul de omologare si verificare metrologica a aparatului radar
Precizia inregistrarii aparatului radar poate fi influentata de mai multi factori inclusiv factori cliatici,ceata,etc
Plangerea am introdus-o, sunt la primul termen de judecata, dar inca nu am vazut dosarul. Ca atare, ce pot solicita in aceste circumstante ? O contraexpertiza fata de inregistrarea aparatului radar?