avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Controverse privind anularea unui proces-verbal pentru ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Controverse privind anularea unui proces-verbal pentru depasirea vitezei

Am o intrebare. Daca pe un sector de drum din interiorul unei localitati (unde legea permite circulatia cu maxim 50 km/h) am fost prinsa circuland cu 101 km/h, deci cu doar 1km/h PESTE limita de 50 km/h sub care nu imi suspenda dreptul de a conduce, ce pot sa fac? Am inteles ca se poate cere o expertiza mizand pe MARJA DE EROARE a aparatului radar, insa nu stiu ce obiective ar putea avea respectiva expertiza. Asa cum am spus, din cate stiu, aparatele radar au eroare undeva de pana in 3-5 km/h, deci as avea sanse, tinand cont de viteza cu care am fost prinsa, respectiv 101 km/h.. Stiti cumva care sunt conditiile cu exactitate ale invocarii unei expertize care sa denote ca acea marja de eroare a aparatului radar era mai mare decat 1-2 km/h, respectiv viteza pe care o aveam pest elimita de 100 km/h. Va multumesc si astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: cezarad , utilizator 10:26, 9 Martie 2015
Numai in instanta promovand plangere contraventionala impotriva PV ,puteti solicita pe langa documentele justificative ale emitentului PV si proba cu inscrisuri respectiv expertiza tehnica a aparatului radar
Exista posibilitatea ca emitentul PV sa anexeze la intampinare documentul de omologare si verificare metrologica a aparatului radar
Precizia inregistrarii aparatului radar poate fi influentata de mai multi factori inclusiv factori cliatici,ceata,etc
Plangerea am introdus-o, sunt la primul termen de judecata, dar inca nu am vazut dosarul. Ca atare, ce pot solicita in aceste circumstante ? O contraexpertiza fata de inregistrarea aparatului radar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiză împotriva aparatului radar al poliției cezarad cezarad Vă rog să îmi spuneți și mie cum aș putea combate proba cu înregistrarea de pe apartul radar al Poliției ? Să presupunem că pe înregistrări nu se ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am fost surprins de radar (radar fantomă) nu l-a ... Dinu Cristian pop Dinu Cristian pop Bună ziua. Am fost surprins de radar ( radar fantomă)nu l-a văzut nimeni și după aproximativ 40 de km m-a oprit un filtru al poliției rutiere, motivul ... (vezi toată discuția)
Suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 zile andu04vl andu04vl Am fost inregistrat de aparatul radar circuland in localitate cu o viteza de 102 km/h, desi nu cred ca am depasit viteza de 100 km/h tot drumul indiferent ca a ... (vezi toată discuția)