avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua. Am fost surprins de radar (radar fantomă) ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua. Am fost surprins de radar (radar fantomă) nu l-a ...

Bună ziua. Am fost surprins de radar ( radar fantomă)nu l-a văzut nimeni și după aproximativ 40 de km m-a oprit un filtru al poliției rutiere, motivul opririi fiind viteza de 101 km / ora in condițiile in care limita maximă era de 50 km /oră. Am fost sancționat atât cu amendă cat si cu suspendarea permisului pe termen de 90 de zile. Menționez ca am setată viteza in bord la 98 km/h exact pt a evita suspendarea permisului pt 90 de zile, Menționez ca la volan a fost și soția mea pt aproximativ 100hm si nu știu exact pe care dintre noi ne-a surprins radarul. In PV nu am menționat acest lucru. Oare pot face contestație la mine in județ sau doar in județul respectiv? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 20:38, 6 August 2023
Puteți depune plângerea contraventionala și la judecătoria de care aparțineți.

Modificarea aceasta a codului rutier a întrat în vigoare luna trecuta.
Mulțumesc frumos pentru informație. Oare pot invoca in instanță marja de eroare a aparatului radar.. Din cate am înțeles toate aparatele radar au o marjă de eroare de +- 3km/h .Mulțumesc.
Din păcate nu puteți invoca asa ceva, marja de eroare e un parametru ce contează doar la verificarea metrologica anuală, lucru pe care l-a consfiintit si o decizie ICCJ. Pe de alta parte e cu semn dublu , poate fi în minus , poate fi în plus. Dvs. credeți că a arătat în plus, dar cum puteți proba ca nu a arătat în minus ?
Ultima modificare: Luni, 7 August 2023
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 90 de zile Zappo11 Zappo11 Am fost sanctionat contraventional cu amenda si complementar cu suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 90 de zile deoarece am fost surprins de ... (vezi toată discuția)
Expertiză împotriva aparatului radar al poliției cezarad cezarad Vă rog să îmi spuneți și mie cum aș putea combate proba cu înregistrarea de pe apartul radar al Poliției ? Să presupunem că pe înregistrări nu se ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal - suspendarea permisului de conducere r0bertC r0bertC Salutare, In data de 30 martie 2016 mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile, fiind surprins de detectorul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)