1.Este normal si legal ca o persoana sa faca parte din comisia locala de fond funciar care analizeaza si decide propriul sau dosar ?
2. Cum sant alesi membrii comisiei si de cine sant desemnati (institutie sau personalitate politica )?
Kyandra, un grand merci pour vos explications claires et complètes et pour l'attention accordée à toutes nos questions. Vous faites preuve d'une grande générosité! Meilleures salutations de Paris et à très bientôt !
Am vrea sa intelegem ce contin anexele, pentru ca prefectul spune ca le are dar nu are TP-ul. De ce anexele sint mai importante decît TP -ul pentru a fi pastrate in prefectura ? Membrii comisiilor judetene si locale sint specificati in aceste anexe ?
Problema mea e ca prefectura judeteana, in speta comisia de fond funciar ne raspunde ca actul pe care il reclamam "nu se regaseste". Oare acest document nu trabuia validat de prefect ? Daca actul nu exista in arhivele comisiei judetene de fond funciar, cum a putut sa se faca un act de vanzare-cumparare la notariat citind un PV de punere in posesie eliberat de aceasta comisie judeteana ? (legea 18/1991)
Va multumim pentru aceste precizari !
As dori de asemenea sa intreb ce institutie valideaza si elibereaza titlurile de proprietate in baza legii 18/1991 si care sint actele justificative necesare pentru obtinerea lui ?
Profitand de plecarea mea in strainatate, fratele meu si-a insusit toate bunurile familiale (casa + teren agricol) putin timp inainte de decesul parintilor.
Fiind in litigiu cu fratele meu, m-am adresat prefecturii judetene pentru a obtine o copie a hotararii de punere in posesie a tatalui nostru conform legii 18/1991 si a titlului de proprietate stabilite de comisia judeteana din sub ordinea prefectului.
Raspunsul prefectului e urmatorul , citez : "acest document nu de regaseste in arhiva prefecturii, este doar mentionat in registrul de intrare-iesire".
Referitor la titlul de proprietate ne-a indrumat catre oficiul de cadastru.
Intrebarile mele sant urmatoarele :
1. Cum pot sa obtin aceste documente ? Cum e posibil ca un act oficial sa dispara din prefectura ?
2. Cum se obtine pe cale legala un titlu de proprietate ?
2.