Profitand de plecarea mea in strainatate, fratele meu si-a insusit toate bunurile familiale (casa + teren agricol) putin timp inainte de decesul parintilor.
Fiind in litigiu cu fratele meu, m-am adresat prefecturii judetene pentru a obtine o copie a hotararii de punere in posesie a tatalui nostru conform legii 18/1991 si a titlului de proprietate stabilite de comisia judeteana din sub ordinea prefectului.
Raspunsul prefectului e urmatorul , citez : "acest document nu de regaseste in arhiva prefecturii, este doar mentionat in registrul de intrare-iesire".
Referitor la titlul de proprietate ne-a indrumat catre oficiul de cadastru.
Intrebarile mele sant urmatoarele :
1. Cum pot sa obtin aceste documente ? Cum e posibil ca un act oficial sa dispara din prefectura ?
2. Cum se obtine pe cale legala un titlu de proprietate ?
2.
Originalul se inmineaza celui indreptatit,la prefectura nu ramine nici o copie.Dv. puteti solicita o copie de la Cadastru sau de la Primarie daca a solicitat mentionarea in regiostrul agricol
OCPI din judetul dvs are pv de punere in posesie in original si "cotorul" titlului de proprietate care este un titlu aproape identic cu cel predat beneficiarului. Va poate da o copie conform cu originalul la TP. si la procesul verbal de punere in posesie ( 5lei copia A4) dar va trebui sa insistati la cerere ( in cazul cand nu cunoasteti nr TP - functionarul caruia se "zvoneste" ca i se reduce salariul , nu e prea incantat sa caute in arhiva dupa nume.... ci doar dupa nr TP)
( la primarie sunt registre in care puteti gasi si nr TP si nr pv. de punere in posesie)
Va multumim pentru aceste precizari !
As dori de asemenea sa intreb ce institutie valideaza si elibereaza titlurile de proprietate in baza legii 18/1991 si care sint actele justificative necesare pentru obtinerea lui ?
Validarea si emiterea TP o face Comisia judeteana de fond funciar, pe baza Anexelor propuse de catre Comisia locala (in aceste anexe, comisia locala inscrie persoanele indreptatite la improprietarire, in baza documentelor depuse la primarie).
Problema mea e ca prefectura judeteana, in speta comisia de fond funciar ne raspunde ca actul pe care il reclamam "nu se regaseste". Oare acest document nu trabuia validat de prefect ? Daca actul nu exista in arhivele comisiei judetene de fond funciar, cum a putut sa se faca un act de vanzare-cumparare la notariat citind un PV de punere in posesie eliberat de aceasta comisie judeteana ? (legea 18/1991)