avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dosar reconstituirea dreptului de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dosar reconstituirea dreptului de proprietate

Unde se afla arhivate dosarele care au stat la baza emiterii titlurilor de proprietate pe baza legii 18 din 1991.In ce conditii se obtine un duplicat dupa cereri si tot ce exista in acel dosar pentru deschiderea unei actiuni in justitie?
Cel mai recent răspuns: Ghita_79 , utilizator 19:31, 10 Decembrie 2020
La primaria localitatii, dar ca sa cereti copii dupa cereri trebuie sa justificati un interes altfel ma indoiesc ca veti primi copiile cererilor in baza carora s-au emis titlurile de proprietate.
Conform alin. 4 al articolului 12 din Legea nr.18/1991, republicată: „Actele care au stat la baza constituirii sau reconstituirii dreptului de proprietate reprezintă informaţii de interes public şi sunt deschise liberului acces al cetăţenilor. Asigurarea accesului la aceste informaţii de interes public se face in condiţiile şi potrivit procedurii prevăzute de .Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public" - adica trebuie sa faceti o cerere in scris in temeiul acestei legi (gasiti modele pe internet).

Si cred ca mai degraba la Comisia Judeteana.
Ultima modificare: Luni, 16 Septembrie 2013
dariad, utilizator
Eu m-am adresat Primariei, care mi-a comunicat sa ma adresez Comisiei Judetene. Aceasta mi-a zis sa ma adresez OCPI sau Comisiei locale. M-am adresat OCPI si mi-au raspuns sa ma adresez Primariei!!!

Se mai afla undeva "„Actele care au stat la baza constituirii sau reconstituirii dreptului de proprietate" si unde ar trebui sa existe de fapt???

Se afla la primarie, si eu am cerut copii dupa cerere si actele depuse atat de mine cat si de mama mea la legile proprietatii.Dar trebuie sa dovediti ca sunteti persoana interesata (la straini ma indoiesc ca se dau, cel putin in orasul meu nu se dau, mi-au cerut certificat de mostenitor dupa mama ca dovada). O seara buna.
Eu am inteles ca prin "acte" in lege se refera la actele emise de institutia respectiva, nu actele depuse de fiecare, inclusiv cererea. In regulament, prin acte, se refera la actele doveditoare ale solicitantilor. Si mai apare tot in regulament si "documentatii" :

"Art. 36. - (1) Pe baza documentaţiilor înaintate de comisiile locale, care cuprind anexele validate, planurile parcelare, procesele-verbale de punere în posesie şi schiţele terenurilor, comisia judeţeană emite titlurile de proprietate conform modelului prezentat în anexa nr. 20. Documentaţiile se trimit în două exemplare, dintre care unul se reţine şi se depozitează la arhiva oficiului de cadastru şi publicitate imobiliară."

Cererea solicitantilor din ce categorie face parte? Ma intereseaza in mod deosebit daca in tot circuitul acestor acte sau documentatii (?) ar trebui sa existe si copii ale cererilor din 1991 la OCPI?

In final, care a fost traseul acestor "acte"? La OCPI se afla ceva sau nu? Eu am cerut la OCPI "„actele care au stat la baza constituirii sau reconstituirii dreptului de proprietate", si au spus sa merg la primarie.

Alte discuții în legătură

Titlul de proprietate teren, disparut pascu tavi pascu tavi Tatal meu a fost re[mproprietarit cu 2,34 ha, cu titlu de proprietate. Terenul l-a dat in arenda la o societate agricola, dar cred ca a comis si gresala de a ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate ContSters145831 ContSters145831 Profitand de plecarea mea in strainatate, fratele meu si-a insusit toate bunurile familiale (casa + teren agricol) putin timp inainte de decesul ... (vezi toată discuția)
Carei autoritati ii pot adresa o reclamatie administrativa referitoare la incalcarea legii nr. 18/1991? rolex rolex Care este institutia publica CENTRALA careia i se poate adresa o sesizare ADMINISTRATIVA , material probator privind restituirea ilegala de proprietati ... (vezi toată discuția)