avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Titlul de proprietate teren, disparut
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Titlul de proprietate teren, disparut

Tatal meu a fost re[mproprietarit cu 2,34 ha, cu titlu de proprietate. Terenul l-a dat in arenda la o societate agricola, dar cred ca a comis si gresala de a da titlurile in original acelei societati. In 2000 si 2001 am primit de la acea societate agricola o notificare ca nu ne poate da ceriale sau bani, pentru acei ani deoarece sunt in faliment. Mentionez faptul ca de atunci nu am mai primit nimic de la acea societate. Am fost la sediul societatii pentru a-mi inapoia actele in original, pe care le-a lasat tatal meu, dar mi s-a comunicat ca nu sunt acte in original la societate, poate la primarie. La primarie mi-a raspuns agentul agricol si cu secretarul ca mai este nici un titlu in original neeliberat si ca tatal meu nu avea nici teren. Eu am nevoie de titlul in original sau in copie legalizata pentru a-mi face succesiunea (mostenirea). Nu stiu unde sa ma adresez ca sa primesc un act care sa faca dovada ca tatal meu a fost reimpoprietarit cu suprafata de 2,34 Ha. Va multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: pascu tavi , utilizator 17:59, 31 Martie 2012
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mmm... solicitati (in scris) primariei sa va comunice daca defunctului X (tatal dvs) i s-a reconstituit dreptul de proprietate in baza legii 18/1991, pentru ce suprafata, daca i s-a eliberat titlul de proprietate in original, in ce data, ce numar are titlul respectiv (orice primarie are un registru de evidenta a titlurilor de proprietate eliberate). Fiind obligati sa va raspunda in scris, poate ca vor verifica cu mai multa atentie documentele din arhiva.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
si dupa ce primiti raspunsul primariei va puteti adresa la OCPI pentru o copie certificata. OCPI a scris titlurile si are o evidenta similara cu cea a primariilor.
pentru a face succesiunea trebuie ca titlurile de proprietate sa fie inscrise in CF.
Deoarece aceste titluri de proprietate se eliberează de către Comisia judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor, vă adresaţi acestei comisii din judeţul d-voastră , în scris, prin care solicitaţi informaţia de interes public, cum că să vi se comunice, dacă pe numele..... există emis titlu de proprietate, pentru câte ha.., şi mai ales nr. titlului de proprietate. Solicitaţi, ca persoană interesată, pentru dezbatere succesiune. Tot de la ei, pe urmă, solicitaţi o adeverinţă, ca să aveţi pentru Monitorul Oficial, , conform H.G 890-2005, pentru publicare, şi să obţineţi un duplicat al titlului pierdut.
Pe de altă parte, din moment ce acel teren a fost dat în arendă, acest lucru a fost înscris în C.F. Cum a spus Seth, vă puteţi adresa OCPI, BIROULUI LOCAL DE CADASTRU de care aparţineţi şi solicitaţi o copie după documentul care a stat la baza contractului de arendare-acest lucru, tot în calitate de persoană interesată.Aveţi acest drept, fiind informaţie publică .
1. Pentru a dezbate succesiunea nu este obligatoriu ca imobilul sa fie inscris in cartea funciara, este una din exceptiile prevazute de lege si noul cod. Doar daca cel care doreste sa dispuna de imobilul mostenit trebuie sa-l inscris in cartea funciara.
2-in evidentele OCPI de care apartine terenul trebuie sa fie dovada ca a existat un titlu de proprietate pe numele tatalui Dvs. Faceti o cerere la OCPI sa vi se comunice daca defunctului i s-a eliberat titlul si nu uitati sa precizati localitatea.
3-publicitatea contractelor de arenda se face la primarie nu la OCPI astfel incat nu este conditionat arendasul de inscrierea in CF a contractului
Retineti si treceti la TREABA

- Titlul de proprietate se semnează de prefect, secretarul general al instituţiei prefectului, ca secretar, şi de directorul general al oficiului de cadastru şi publicitate imobiliară. Părţile detaşabile ale titlului de proprietate, semnate, se transmit comisiilor comunale, orăşeneşti sau municipale, care le vor înscrie în registrul agricol, după care le vor înmana sub semnătură titularilor, iar partea nedetaşabilă (cotorul) a titlului de proprietate se reţine şi se depozitează la arhiva oficiului judeţean de cadastru şi publicitate imobiliară.

- În cazul pierderii sau distrugerii titlului de proprietate se pot elibera duplicate, sub condiţia publicării în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a III-a a declaraţiei de pierdere sau distrugere, şi purtării menţiunii "duplicat", după încunoştinţarea scrisă a comisiei judeţene.

Mult succes.

Alte discuții în legătură

Duplicat titlu de proprietate anapopescu23 anapopescu23 Dorim sa deschidem masa succesorala. Eu si sora mea suntem singurele mostenitoare ale tatei. Am obtinut anexa 24 de la primarie, insa ne lipseste un titlu de ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate- data eliberare duplicat diaconu-andrei diaconu-andrei S-a eliberat un titlu de proprietate a unui teren de constructie cu decizia nr... din data de... si s-a eliberat titlu pe data de 02.29.2001 semnat atunci de ... (vezi toată discuția)
Succesiune după 7 ani fără acte de proprietate DreamBig DreamBig Succesiune după 7 ani Salut, bunica mea a decedat acum aproximativ 7 ani, iar până acum părinți mei nu au putut face succesiunea, totuși eu unul ... (vezi toată discuția)