avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dosar reconstituirea dreptului de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dosar reconstituirea dreptului de proprietate

Unde se afla arhivate dosarele care au stat la baza emiterii titlurilor de proprietate pe baza legii 18 din 1991.In ce conditii se obtine un duplicat dupa cereri si tot ce exista in acel dosar pentru deschiderea unei actiuni in justitie?
Cel mai recent răspuns: Ghita_79 , utilizator 19:31, 10 Decembrie 2020
Va rog o lamurire, ca sa stiu ce si unde cer! Pe mine ma intereseaza in mod deosebit daca mai gasesc altundeva o copie a cererii originale a solicitantului. Suspectez ca cineva a inlocuit cererea depusa la comisia locala, pentru ca eu am o copie la indigo a acesteia si ea nu corespunde cu cea gasita la comisia locala (un formular completat).

De aceea, va rog o lamurire, ce intelege legea prin "acte" si "documentatii". Raspunsul primit de mine de la Prefectura/Comisia judeteana, unde am cerut copii de pe „Actele care au stat la baza constituirii sau reconstituirii dreptului de proprietate", precizeaza astfel:
- comisia locala detine toate actele care au stat la baza constituirii sau reconstituirii dreptului de proprietate, inclusiv cererea.
- arhiva OCPI judetean detine cotorul titlului de proprietate si intreaga documentatie care a stat la baza emiterii titlului de proprietate.
- arhiva Comisiei Judetene nu are nimic.

Actele care au stat la baza emiterii titlului sant la primărie și sant obligați să vi le de-a daca aveti un interes legitim,ruda cu autorii menționați în titlu sau în urma cărora s-a făcut reconstituirea dreptului de proorietate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlul de proprietate teren, disparut pascu tavi pascu tavi Tatal meu a fost re[mproprietarit cu 2,34 ha, cu titlu de proprietate. Terenul l-a dat in arenda la o societate agricola, dar cred ca a comis si gresala de a ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate ContSters145831 ContSters145831 Profitand de plecarea mea in strainatate, fratele meu si-a insusit toate bunurile familiale (casa + teren agricol) putin timp inainte de decesul ... (vezi toată discuția)
Carei autoritati ii pot adresa o reclamatie administrativa referitoare la incalcarea legii nr. 18/1991? rolex rolex Care este institutia publica CENTRALA careia i se poate adresa o sesizare ADMINISTRATIVA , material probator privind restituirea ilegala de proprietati ... (vezi toată discuția)