BUNA;
dupa cum v-am scris a trebuit sa merg vineri aici in Austria la ministerul justitiei sa vad de apostila, mi sa zis la fel ca nu imi trebuie dar daca mi se cere in mod special la Romania, au spus ca sa imi scrie judecatorul ca el vrea de la mine acea apostila pe hotararea de divort si cu asta sa merg la ei si ei imi apostileaza hotararea.Credeti ca e posibil asa ceva sa imi dea judecatorul in romania o astfel de dovada(sau nu stiu cum sa-i spun): :(
MULTUMESC MULT PRNTRU RASPUNS
Consulatul Roman tot ce a putut face, a fost ca au contactat-o pe doamna avocat care ma reprezinta, nu vred ca pot apela la judecator, dansii mi-au spus sa schimb avocata sau sa trimit actele singura la Bucuresti. pe cand aici merg astasi la Ministerul justitiei caci de la tribunal aici m-au trimes, cred ca sa ajuns prea departe dar eu trebuiesa fac ceva fiind-ca pasaportul mi-a expirat si nu pot sa predau de altul nou pana nu recunosc divortul.Nu stiu de ce se complica mereu treburile in Romania.
Documentele eliberate de unul din următoarele state sunt valabile fără apostilă şi fără supralegalizare:
Republica Albania, Republica Austria, Regatul Belgiei, Bulgaria, Republica Cehă, Republica Populară Chineză, Republica Populară Democrată Coreea, Republica Cuba, Republica Franceză, Republica Moldova, Republica Populară Mongolă, Republica Polonia, Federaţia Rusă, Republica Serbia, Slovacia, Ungaria.
DECI AICI STA CA NU AM NEVOIE DE APOSTILA
SAU
Inscrierea hotararilor judecatoresti definitive si irevocabile
Se realizeaza urmatoarele situatii: Stabilirea paternitatii; Contestarea recunoasterii; Incuviintarea purtarii numelui; Tagaduire a paternitatii (se face la cererea persoanei interesate); Divort; Rectificari sau completari de acte; Desfieri.
Actele necesare:
Cerere tip; Hotarare judecatoreasca–copie legalizata de catre Grefa instantei care a pronuntat-o avand mentiunea “definitiva si irevocabila”; Act de identitate; Chitanta taxa 1 lei de la Caseria Primariei;
Situatii particulare :
Inscrierea divortului pronuntat in strainatate - se face la primaria care are in pastrare actul de casatorie.
Actele necesare:
Cerere tip;
Actul de identitate;
Sentinta judecatoreasca din strainatate in original, copie xerox si traducere legalizata la un notar public din Romania; declaratie notariala din partea sotilor(sotului) cu privire la numele sotilor dupa divort (cand nu este mentionat in sentinta de divort)
Chitanta taxa 1 lei de la Caseria Primariei;
Atentie!
De consultat listele statelor de la inceputul pliantului
In cazul sentintelor de divort pronuntate intr-un stat membru UE, inscrierea se face cu aprobarea I.N.E.P., dupa depunerea in prealabil a actelor;
In cazul sentintelor de divort pronuntate in celelalte state, inscrierea se face dupa ce hotararea straina a fost recunoscuta de catre tribunalul competent, respectiv Tribunalul Bucuresti sau dupa caz Tribunalul Judetean al locului de incheiere al casatoriei.
Da, dar de ce mi se cere apostila cand toti spun ca nu este necesar, chiar si consulatul romaniei au consultat-o telefonic pe avocatea mea si i-au explicat de acea conventie, dansa ia spus ca stie dar judecatorul nu vrea sa accepte, ca vrea apostilarea hotararii cum sa o obtiin cand nu se poate, cu alte cuvinte trebuie sa raman pentru statul romaniei casatorita vreau nu vreau sau ....
Buna ziua, dupa cum v-am scris am fost la tribunalul din viena unde sa pronuntat divortul si nu am putut obtine acea apostila, (sub pretextul sa nu imi trebuie asa ceva in schimb mi-au dat un certificat ,,certificatul prevazut la articolul 39 privind hotararile in materie matrimoniala,, care specifica evolutia divortului) m-au trimis la cel mai mare tribunal din viena sa incerc acolo nu am ajuns la dansii maine am termin, dar am vorbit telefonic si le-am explicat ca am nevoie de apostila pe hotararea de divort si la fel mi-au spun caci nu imi trebuie asa ceva ,dar au fost draguti la insistentele mele disperate si au hotarat sa ma primeasca maine au spus sa merg sa vada cum pot sa ma ajute dar ma indoiesc.Nu stiu ce sa mai fac sant disperata deci din martie se chinuie doamna avocat si nimic. nu am copii cu respectivul nimic, aici a fost divortul foarte simplu sa pronuntat imediat si la Romania se complica atat situatia parca m-as mai divorta odata .nu stiu unde sa mai apelez ce sa fac, mai dati-mi freun sfat.
Legalizarea si apostilarea nu se mai face la Ambasada Romaniei din ianuarie 2010 am fost la dansii si nu pot sa faca nimic au spus ca imi trebuie doar traducerea la un notar roman si atat caci avocatul meu nu este capabil sa rezolve problema. IN schimb aici la tribunal mi-au spus ca de apostila nu am nevoie si mi-au pus conventia in fata,dovada hotararii, numelui si certificatul de casatorie facut la consulatul romaniei, tot este trimis, sant toate in regula trimise doamnei avocat. deci numai apostila pe hotarare nu pot sa obtin aici.
BUNA ZIUA, deci am la fel o problema in romania cu recunoasterea divortului pronuntat in austria, am angajat un avocat pentru procedura de Exequator dar nu a reusit nimic sa faca deoarece mi se cere apostila ceea ce pentru austria nu mai trebuie asa ceva am fost in austria la tribunalul de unde a fost pronuntat divortul si dansii spun ca nu se apostileata.
,,. Austria - Conventia între România si Republica Austria cu privire la asistenta juridică în materia dreptului civil si de familie si la valabilitatea si transmiterea actelor si Protocolul anexă la conventie, încheiate la Viena la 17 noiembrie 1965, ratificate prin Decretul nr. 1179/1968, publicat în B. Of. nr. 4/9.01.1961 – art. 26,,
aici ce motive au gasitla proces, exista o singura justitie in romania sau??????
02/04/2010 S-a amânat judecarea cauzei pentru a fi introdus şi citat în cauză, în calitate de pârât Primarul oraşului Tg. Neamţ Amânat
14/05/2010 În temeiul art. 155 indice 1 Cod procedură civilă suspendă judecata cauzei până la îndreplinirea de către reclamantă a obligaţiei de depunere a hotărârii de divorţ pronunţată de Tribunalul Districtual LEOPOLDSTADT - 1020 Viena, Austria, apostilată. Cu recurs cât timp durează suspendarea cursului procesului. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 14.05.2010. Suspendat
16/04/2010 Amână judecarea cauzei pentru ca reclamanta să depună copia hotărârii autentificată prin apostilare. Amânat
CE TREBUIE SA FAC AJUTATIMA CU UN SFAT
VA MULTUMESC