avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recunoastere divort in romania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recunoastere divort in romania

BUNA ZIUA, deci am la fel o problema in romania cu recunoasterea divortului pronuntat in austria, am angajat un avocat pentru procedura de Exequator dar nu a reusit nimic sa faca deoarece mi se cere apostila ceea ce pentru austria nu mai trebuie asa ceva am fost in austria la tribunalul de unde a fost pronuntat divortul si dansii spun ca nu se apostileata.
,,. Austria - Conventia între România si Republica Austria cu privire la asistenta juridică în materia dreptului civil si de familie si la valabilitatea si transmiterea actelor si Protocolul anexă la conventie, încheiate la Viena la 17 noiembrie 1965, ratificate prin Decretul nr. 1179/1968, publicat în B. Of. nr. 4/9.01.1961 – art. 26,,
aici ce motive au gasitla proces, exista o singura justitie in romania sau??????
02/04/2010 S-a amânat judecarea cauzei pentru a fi introdus şi citat în cauză, în calitate de pârât Primarul oraşului Tg. Neamţ Amânat
14/05/2010 În temeiul art. 155 indice 1 Cod procedură civilă suspendă judecata cauzei până la îndreplinirea de către reclamantă a obligaţiei de depunere a hotărârii de divorţ pronunţată de Tribunalul Districtual LEOPOLDSTADT - 1020 Viena, Austria, apostilată. Cu recurs cât timp durează suspendarea cursului procesului. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 14.05.2010. Suspendat
16/04/2010 Amână judecarea cauzei pentru ca reclamanta să depună copia hotărârii autentificată prin apostilare. Amânat
CE TREBUIE SA FAC AJUTATIMA CU UN SFAT
VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: lili123 , utilizator 23:39, 23 Mai 2010
Cererea depusa la Tribunal trebuia sa indeplineasca conditiile prevazute de legea 105/1992, respectiv:
"ART. 171
Cererea de recunoastere a hotaririi straine se intocmeste potrivit cerintelor prevazute de legea procedurala romana si va fi insotita de urmatoarele acte:
a) copia hotaririi straine;
b) dovada caracterului definitiv al acesteia;
c) copia dovezii de inminare a citatiei si actului de sesizare, comunicate partii care a fost lipsa in instanta straina sau orice alt act oficial care sa ateste ca citatia si actul de sesizare au fost cunoscute, in timp util, de catre partea impotriva careia s-a luat hotarirea;
d) orice alt act, de natura sa probeze, in completare, ca hotarirea straina indeplineste celelalte conditii prevazute de art. 167.
Actele prevazute in alin. 1 vor fi insotite de traduceri autorizate si vor fi supralegalizate, cu respectarea dispozitiilor art. 162. Supralegalizarea nu se cere in cazul in care partile sint de acord cu depunerea de copii certificate pentru conformitate."
Daca indeplinea conditiile art 171 puteti declara recurs impotriva incheierii de suspendare, care va fi solutionat de Curtea de Apel Bacau; daca recursul este intemeiat se va dispune Tribunalului sa solutioneze cererea in raport de actele deja existente in dosar. Daca Curtea va aprecia probatoriul incomplet, va respinge recursul dumneavoastra si dosarul va ramane suspendat pana la completarea probatoriului cu cele dispuse de Tribunal.
Ar trebui ca in baza conventiei intre Romania si Austria( membre UE) sa nu va ceara supralegalizarea. In schimb, in temeiul Legii 105/92( veche, dupa parerea mea) , pentru recunostere se cere apostilarea.
In concluzie, puteti sa faceti traducerea legalizata si apostilata la Ambasada sau Consulatul Romaniei din Austria.
Depuneti la dosar copii legalizate si apostilate ale hotararii dar si hotararea in limba de origine, dovada indeplinirii citarii partii adverse, dovada ca hotararea a ramas definitiva, dovada numelui inainte si cum va fi dupa casatorie, certificatul de casatorie daca acesta s-a incheiat in Romania, dovada domiciliului, daca aveti copii si copii dupa certificatele de nastere ale acestora.
Ultima modificare: Duminică, 16 Mai 2010
Silvia Renate Mihai , Avocat
Legalizarea si apostilarea nu se mai face la Ambasada Romaniei din ianuarie 2010 am fost la dansii si nu pot sa faca nimic au spus ca imi trebuie doar traducerea la un notar roman si atat caci avocatul meu nu este capabil sa rezolve problema. IN schimb aici la tribunal mi-au spus ca de apostila nu am nevoie si mi-au pus conventia in fata,dovada hotararii, numelui si certificatul de casatorie facut la consulatul romaniei, tot este trimis, sant toate in regula trimise doamnei avocat. deci numai apostila pe hotarare nu pot sa obtin aici.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Mai 2010
lili123, utilizator
Buna ziua, dupa cum v-am scris am fost la tribunalul din viena unde sa pronuntat divortul si nu am putut obtine acea apostila, (sub pretextul sa nu imi trebuie asa ceva in schimb mi-au dat un certificat ,,certificatul prevazut la articolul 39 privind hotararile in materie matrimoniala,, care specifica evolutia divortului) m-au trimis la cel mai mare tribunal din viena sa incerc acolo nu am ajuns la dansii maine am termin, dar am vorbit telefonic si le-am explicat ca am nevoie de apostila pe hotararea de divort si la fel mi-au spun caci nu imi trebuie asa ceva ,dar au fost draguti la insistentele mele disperate si au hotarat sa ma primeasca maine au spus sa merg sa vada cum pot sa ma ajute dar ma indoiesc.Nu stiu ce sa mai fac sant disperata deci din martie se chinuie doamna avocat si nimic. nu am copii cu respectivul nimic, aici a fost divortul foarte simplu sa pronuntat imediat si la Romania se complica atat situatia parca m-as mai divorta odata .nu stiu unde sa mai apelez ce sa fac, mai dati-mi freun sfat.
nu avem ce sfaturi sa va dam .. nu prea depinde de noi dupa cum vedeti :(

Alte discuții în legătură

Apostila certificat divort din austria DAN_ZISU DAN_ZISU Va salut cu respect pe toti ! Problema acestei \\"apostile \\" este veche , dar nu am gasit solutii clare , sper sa ma ajutati . Tribunalul din Iasi a ... (vezi toată discuția)
Divort cetatean egiptean adnana37 adnana37 Casatoria mea s-a incheiat in R.A Egipt la Ministerul de Justitie pentru ca aceasta sa fie valida si la noi in tara. Dupa casatorie Ambasada Romaniei din Cairo ... (vezi toată discuția)
Carte identitate permis pasaport cristianjuvete cristianjuvete Buna ziua, Am efectuat o casatorie in strainatate intre cetatean sud african si cetateanca romanca. Certificatul de casatorie (unnabriged) a fost emis de ... (vezi toată discuția)